Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΜΑΡΤΙΟΣ 2008

Συμμαθητές μας που το καλοκαίρι είχαν συμμετάσχει στα Κατασκηνωτικά Σεμινάρια των Εκπαιδευτηρίων μας εκδηλώνουν κατά καιρούς την επιθυμία να επισκεφτούν την κατασκήνωση σε μια από τις εκδρομές μας. Αλλά, μια και κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατό, παρηγορηθήκαμε με την επίσκεψη του Μαρτίου. Ο ανοιξιάτικος καιρός που έκανε μετά τις παγωνιές ήταν ό,τι έπρεπε. Έτσι, μας δόθηκε η ευκαιρία για… κατασκηνωτική περιπλάνηση και χαλάρωση. Διαβάσαμε όμως και ψάλαμε όλοι μαζί και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας. Μπορέσαμε «οικογενειακά» να νιώσουμε καλύτερα τη σημασία τους.

 

 

Το γεγονός του μήνα που απέσπασε το υψηλότερο ποσοστό του ενδιαφέροντος της μαθητικής μας κοινότητας ήταν, φυσικά, το πρωτάθλημα βόλεϊ μεταξύ της ομάδας των μαθητριών και αυτής των καθηγητριών και το πρωτάθλημα μπάσκετ μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Ξεσηκωμός και προετοιμασίες έγιναν καθώς η κρίσιμη μέρα πλησίαζε! Τέτοια γεγονότα τα ζεις και τα θυμάσαι μια ζωή!

Οι φωτογραφίες πολύ λίγα μεταφέρουν…

 

 

Πριν τις 18 Μαρτίου δεν γνωρίζαμε τι θησαυροί φυλάγονται σε ένα άγνωστο στους περισσότερους μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας: το Εθνικό ιστορικό Μουσείο στη λεγόμενη Παλαιά Βουλή. Η συγκίνησή μας ήταν συνεχής σε όλο το διάστημα που το περιηγούμασταν, καθώς ζωντάνευε στα μάτια μας η νεότερη ιστορία μας, κυρίως τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

 

 

Το Μεσολόγγι αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της ιδιαίτερα πετυχημένης φετινής γιορτής μας για την 25η Μαρτίου. Μετά από σχετική ομιλία ακολούθησε η παρουσίαση αποσπασμάτων από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» με απαγγελίες, χορωδιακά μέρη και συνοδεία οργάνων. Τους θεατές όμως κέρδισε η απόδοση του θεατρικού έργου «Να ζει το Μεσολόγγι» του Βασ. Ρώτα. Οι συμμαθητές μας μετέφεραν πάνω στη σκηνή πειστικότατα τις τραγικές στιγμές αλλά και την άσβεστη πίστη και τον απαράμιλλο πατριωτισμό των Μεσολογγιτών.

 

 

Η εντατική προετοιμασία της γιορτής έμελλε να έχει ως επιβράβευση μια έκπληξη: την ζωντανή επίσκεψή μας εκεί στις 26 του μήνα. Όσα διαβάσαμε, όσα τραγουδήσαμε και μας ενέπνευσαν, θελήσαμε να τα δούμε από κοντά! Επισκεφτήκαμε τον Κήπο των Ηρώων και το Δημαρχείο – Πινακοθήκη της πόλης, όπου μας κατέλαβε συγκίνηση. Η δυνατή, ανεπανάληπτη ξενάγησή μας σε όλα τα μνημεία και τους ιστορικούς πίνακες θα μας μείνει αλησμόνητη. Και πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού είχαμε έναν θαυμάσιο ξεναγό, έναν αληθινό Μεσολογγίτη; Πρόκειται για τον κ. Νικ. Σπ. Βούλγαρη, Καθηγητή – Θεολόγο, τ. Δήμαρχο Μεσολογγίου, που μας έκανε την τιμή να αναλάβει ο ίδιος την ξενάγησή μας ακούραστα! Επόμενοι σταθμοί μας τα σπίτια του Κ. Παλαμά και του Χαρ. Τρικούπη. Μόνο αρκετές ώρες μετά καταλάβαμε ότι πεινάγαμε φοβερά. Το γεύμα μας το απολαύσαμε στη Λιμνοθάλασσα κι αφού χορτάσαμε, αρχίσαμε το τραγούδι και τους χορούς για να …χωνέψουμε. Γι΄ αυτή τη εκδρομή θα μιλάμε πολύ καιρό.

 

 

Ιδιαίτερη και τιμητική ήταν η ευκαιρία που μας δόθηκε στην εκδρομή αυτή να επισκεφτούμε τον σεβαστό τοπικό μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά. Ο Σεβασμιώτατος μάς επεφύλαξε θερμή υποδοχή και φιλοξενία. Μας μίλησε με τρόπο απλό και δυνατό και μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές σε θέματα νεανικού προσανατολισμού. Δώρισε στον καθένα μας προσωπικά ένα ημερολόγιο τσέπης κι ένα βιβλίο. Και μας ξεπροβόδισε με την ευχή του κι ένα πεντανόστιμο γλυκό… Νιώσαμε ότι η πατρική του αγάπη μας υποχρέωσε.