Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

100_6175Κάτι ξεχωριστό έχει η κάθε μας γιορτή. Και πάντα κύριο στόχο της έχει να μας περάσει την ουσία του γεγονότος που εορτάζεται. Έτσι, και το θεατρικό «Το πνεύμα της άρνησης» που μας παρουσίασαν οι συμμαθητές μας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μάς πέρασε με έναν πρωτότυπο τρόπο τα κεντρικά για την πίστη μας μηνύματα που δίνει η ενανθρώπηση του Θεού. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι επίκαιρες απαγγελίες και τα παραδοσιακά κάλαντα απ΄ όλη την Ελλάδα με τη συνοδεία της μικρής μας ορχήστρας!..

IMG_2342Συχνά η παρακολούθηση της δυστυχίας των ανθρώπων μέσα από το γυαλί της τηλεόρασης δεν μας αγγίζει αρκετά. Όταν όμως βεβαιώνεται από μαρτυρίες ανθρώπων που την είδαν από κοντά, συγκλονίζει. Η παρουσίαση που μας έκανε στο σχολείο μας η φιλόλογός μας κ. Ελισάβετ Φωτοπούλου -που το περασμένο καλοκαίρι διαπίστωσε προσωπικά την εξαθλίωση της ζωής στη Μαδαγασκάρη και πρόσφερε τη βοήθειά της στην προσπάθεια της εκεί Ορθόδοξης Ιεραποστολής-, συνοδευόμενη από προβολή που έφτιαξε με δικό της υλικό που συγκέντρωσε επί τόπου, μας άφησε ζωηρότατες εντυπώσεις. Το βλέμμα των μικρών παιδιών της μαύρης ηπείρου μπήκε στην ψυχή μας και μας κινητοποίησε. Οι ενέργειές μας για τη συγκέντρωση βοήθειας έχουν αποδώσει πολύ και συνεχίζονται.

foto2Όλοι χειροκροτήσαμε με την καρδιά μας τους συμμαθητές μας που παρέλαβαν τα διπλώματα των Γαλλικών τους. Κι ας ήταν ένα χειροκρότημα διαρκείας, αφού ήταν αρκετοί οι επιτυχόντες! Τελικά, σημειώνουμε υψηλές επιδόσεις στη γαλλική κουλτούρα και τον πολιτισμό. Êtes-vous satisfaite, Mme Kontonasiou?

eco16Μπορεί ως Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου να κουραζόμαστε, όμως απολαμβάνουμε και μιας ιδιαίτερης εύνοιας. Έτσι, τον Ιανουάριο πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο ηλιακό χωριό στη Λυκόβρυση, προκειμένου να ενημερωθούμε πάνω σε έναν βασικό τομέα του φετινού μας προγράμματος που είναι οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Το ηλιακό χωριό της Ελλάδας είναι ένα από τα τρία πειραματικά ηλιακά χωριά του κόσμου – τα άλλα δύο λειτουργούν στην Ισπανία και το Μαρόκο. Πολύ ενδιαφέροντα όσα είδαμε και μάθαμε. Μεγάλη εντύπωση μας έκανε όμως και η έκκληση των κατοίκων και των τεχνιτών του ηλιακού χωριού πως, αν συνεχιστεί η έλλειψη συντήρησης, το χωριό θα οδηγηθεί σε αχρηστία και διάλυση.

 

Οι Παρατηρητές (Νεκτ. Κοτσομούρας, Α΄ Λυκ. & Γιάν. Λάτσης, Γ΄ Γυμν.)

και Σία (Αναστασία Μαυροπούλου, Α΄ Λυκ.)