Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος

Προσκύνημα στο Άγιον Όρος

 

Μια ευκαιρία πνευματικής αναγέννησης είχε με την έναρξη της Μ. Τεσσαρακοστής εικοσαμελής ομάδα μαθητών, καθηγητών και γονέων της σχολικής μας κοινότητας, χάρη στην προσκυνηματική επίσκεψη στον Άθωνα, που οργανώθηκε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η ομάδα ξεκίνησε από την Κόρινθο την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου το μεσημέρι και διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ολυμπιάδα του Ν. Χαλκιδικής. Το Σάββατο 25-2 στις 8.30 π.μ. επιβιβαστήκαμε στο πλοιάριο «Παναγία» από Ιερισσό, αφού παραλάβαμε τα διαμονητήριά μας και μετά από μία ώρα περίπου αποβιβαστήκαμε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. Οι πάντοτε φιλόξενοι Πατέρες της Ι. Μονής μάς οδήγησαν στην τράπεζα για γεύμα και στη συνέχεια μας τακτοποίησαν σε δωμάτια.

Ενημερωθήκαμε για το πρόγραμμα των ι. ακολουθιών, που αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτές τις ημέρες είναι πλουσιότερο και ιδιαίτερο. Είχαμε μάλιστα την ευλογία να παρευρεθούμε στην υποδοχή και προσκύνηση της τιμίας Κάρας του Αγ. Εφραίμ Κατουνακιώτου. Συμμετείχαμε στον εσπερινό του Σαββάτου, στην ι. αγρυπνία, καθώς και στην κυριακάτικη Θ. Λειτουργία, όλα τελούμενα με βυζαντινό τρόπο και σε βυζαντινό χρόνο. Όσοι επιθυμούσαν εξομολογήθηκαν και όλοι μαζί παρευρεθήκαμε την Κυριακή το απόγευμα στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως και στην τελευταία τράπεζα πριν από την έναρξη της Καθαρής Εβδομάδας, όπου τα μοναστήρια συνηθίζουν να μη στρώνουν το καθιερωμένο τραπέζι, μια και οι Πατέρες κρατούν αυστηρή νηστεία από όλα.

Πήραμε δύναμη από τους μοναχούς, που ξεκινούν το στάδιο με αναστάσιμο ενθουσιασμό και θέληση, ευχόμενοι  να τερματίσουν στην Ανάσταση με λαμπρή νίκη κατά των παθών τους. Προσπαθήσαμε αυτή τη Σαρακοστή να καταφέρουμε κι εμείς ό,τι καλύτερο. Τι να αναφέρουμε πρώτο και τι δεύτερο από τις ευλογίες της Ι. Μονής; Την κάλυψη των εξόδων μας για το ι. προσκύνημα; Την παραχώρηση λεωφορείου για επίσκεψη στις Καρυές, Ι. Μ. Ιβήρων, Ι. Μ. Κουτλουμουσίου, καθώς και στην Αθωνιάδα Σχολή; Την αβραμιαία φιλοξενία, την παραλαβή των αριστείων για τους πρωτεύσαντες μαθητές του Σχολείου και των εικόνων της Παναγίας που τα συνοδεύουν ή τις υποτροφίες προς τρεις νέους μαθητές, που θα φοιτήσουν του χρόνου στην Α΄ Γυμνασίου;

 

Ευχαριστούμε για όλα και ευχόμαστε η Παναγία να σκεπάζει την ι. Συνοδία και να αυξάνει τους πνευματικούς καρπούς της.