Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Η περιβαλλοντική ομάδα στο ΚΠΕ Καστρίου

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου η Περιβαλλοντική Ομάδα των Εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποίησε μια εκδρομή, που τόσο μας έχουν λείψει! Αφού κάναμε την προσευχή μας στο σχολείο, επιβιβαστήκαμε στο σχολικό λεωφορείο και μια όμορφη διαδρομή είχε μόλις αρχίσει.

Στον δρόμο παίξαμε διάφορα παιχνίδια και η ώρα πέρασε γρήγορα! Πλησιάζοντας στον προορισμό μας αντικρίσαμε από τα παράθυρα νιφάδες χιονιού να πέφτουν από τον παγωμένο ουρανό και έτσι κουμπώσαμε λίγο καλύτερα τα μπουφάν μας… Η ορατότητα λόγω της ομίχλης ήταν χαμηλή, αλλά ο οδηγός μας τελικά δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Φτάνοντας στο Καστρί επισκεφθήκαμε αρχικά ένα παραδοσιακό καφενείο, του οποίου τη ζεστασιά απολαύσαμε. Στη συνέχεια περπατήσαμε μέχρι το δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου μας περίμεναν πολλές εκπλήξεις. Οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ Καστρίου, η κυρία Πηνελόπη και ο κύριος Γιώργος, είχαν σχεδιάσει για εμάς πολύ ευχάριστα παιχνίδια. Με αυτά γνωριστήκαμε καλύτερα και γελάσαμε πολύ. Μετά, αφού φορέσαμε αδιάβροχα πανωφόρια και παπούτσια, ξεκινήσαμε ένα περίπατο στο βουνό Πάρνωνας.

Το κρύο ήταν τσουχτερό, όμως τα γέλια μας ζέσταιναν την ατμόσφαιρα. Εκεί, σε υψόμετρο 900 μέτρων, παρόλο που δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε και πολλά από την ομίχλη, καταφέραμε να τραβήξουμε αξιόλογες φωτογραφίες από το μοναδικό τοπίο και να παίξουμε ένα παιχνίδι ως μικροί εξερευνητές. Χωριστήκαμε σε ομάδες και η καθεμία, αφού διάλεξε ένα φυτό που της φαινόταν ξεχωριστό, άρχισε να το παρουσιάζει στα υπόλοιπα παιδιά με φανταστικά δεδομένα, που έδεναν μάλιστα με την άγρια ομορφιά γύρω… Ύστερα μαθαίναμε από την κ. Πηνελόπη και τον κ. Γιώργο την πραγματική του ταυτότητα και τα αληθινά χαρακτηριστικά του, που μας έκαναν να θαυμάσουμε τον υπέροχο πλούτο της ελληνικής μας φύσης!

Αυτή η εκδρομή ήταν πραγματικά ξεχωριστή, σαν κάτι από ταινία! Μας βεβαίωσε πως οι καιρικές συνθήκες δεν μπορούν να μας εμποδίσουν να περάσουμε καλά, αν εμείς το θελήσουμε… Ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές μας που την οργάνωσαν και ευχόμαστε σύντομα να προγραμματίσουν και άλλες!..

 

Βασιλική Μαρινού (Γ΄ Γυμν.) & Κατερίνα Μαρινού (Α΄ Γυμν.)