Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΕΦΗΜ. ΜΕΓΑΡΩΝ «ΝΕΑ ΠΝΟΗ»

Μια σημαντική πρωτοβουλία των εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος»

 

ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΕΙΟ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙ ΑΘΕΪΣΜΟΥ

 

 Στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Στρατουδάκειο» πραγματοποιήθηκε η σπουδαία διάλεξη των εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» με ομιλητή τον καθηγητή και συγγραφέα θεολογίας κ. Νικόλαο Βούλγαρη. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή την διάλεξη, που σκοπό είχε να εμπλουτίσει με γνώσεις στο θέμα του αθεϊσμού τον κόσμο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο τέως δήμαρχος Μεγάρων κ. Χρυσόστομος Σύρκος, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Μιχάλαρος, ο κ. Σπύρος και Γιώργος Μπερδελής καθώς και πολλοί ακόμα. Ας δούμε ορισμένα αποσπάσματα από την ομιλία του σπουδαίου καθηγητή θεολογίας: Αθεϊσμός: Άρνηση του ανθρώπου και των αξιών της ζωής

 “Φαινόμενο συγκλονιστικό της σύγχρονης ζωής μας έχει χαρακτηριστεί η αθεΐα. Φαινόμενο που δεν τόλμησαν οι περασμένες γενιές μέσα στον ελλαδικό χώρο, να το προφέρουν στα χείλη τους και ούτε καν να το σκεφτούν. Ποτέ δεν επιβίωσε πνεύμα αθεΐας ανάμεσα στο Ελληνικό γένος. Η Ελληνική παράδοση μας κληροδότησε τιμητικά, σαν αξίωμα, το πάλεμα «υπέρ βωμών και εστιών».
 Ο Πλούταρχος, ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και περιηγητής σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο, διαπίστωσε την ανυπαρξία αθεϊσμού και την ισχυρή πίστη στο θείον και διακήρυξε ανάμεσα στα άλλα: «ανιέρου δε πόλεως και αθέου… ουδείς έστιν, ουδ΄ έσται γεγονώς θεατής» (Πλουτάρχου προς Κωλώταν 1125, κεφ. 31)…
 Είναι πλέον υποχρέωση των γονέων να παιδαγωγήσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους. Ο σημερινός γονέας καλείται να πάρει την αγωγή των παιδιών του και την προστασία τους από έξωθεν κινδύνους, στα δικά του χέρια.
 Γονείς!!!..
 Επιλέξετε το κατάλληλο Σχολείο με τους παιδαγωγικούς Δασκάλους και Καθηγητές. Αυτοί είναι οι πνευματικοί άρχοντες. Ψάξετε για Σχολείο και για Δάσκαλο. Όσοι έχετε παιδιά που περνάνε το κανάλι της εφηβείας, προσέξετέ τα. Είναι κρίσιμη η ηλικία αυτή. Τότε χρειάζεται Σχολείο Παιδαγωγικό και Δάσκαλοι παιδαγωγοί για συνεργασία μαζί σας. Σ΄ αυτά τα παιδιά ο αθεϊσμός δεν βρίσκει έδαφος να πατήσει και να επιβιώσει…”

(21 – 2 – 2009, σελ. 3)