Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

100_5420Με την έναρξη του Αγιασμού τα μυαλά μαζεύτηκαν, τα πρόσωπα σοβαρεύτηκαν, η κίνηση σταμάτησε. Ήταν η ώρα της προσευχής, ώρα για να στραφεί καθένας και όλοι μαζί στον ουράνιο Πατέρα και να ζητήσει το φωτισμό και την ευλογία Του για το νέο αγώνα που ξεκινά. Η παρουσία και η μορφή του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου προκάλεσε χαρά και συγκίνηση. Ο επίσκοπός μας τέλεσε ο ίδιος την ιερή ακολουθία προσεκτικά και ξεχωριστά μας ευλόγησε. Μας μίλησε πατρικά για τη σημασία που έχει στη ζωή μας η απόκτηση όχι μόνο της κοσμικής σοφίας αλλά της σοφίας του Θεού. Μόνο η σοφία αυτή μπορεί να χαρίσει την αληθινή ευτυχία στον άνθρωπο, μας είπε, και τα λόγια του τα τεκμηρίωσε με παραδείγματα μέσα απ΄ τη ζωή. Εκφράζουμε και από αυτή τη θέση τον βαθύ σεβασμό μας και τις πολλές ευχαριστίες μας.

Οι συμμαθητές μας που παρακολούθησαν πέρσι τα ενδοσχολικά φροντιστήρια των ξένων γλωσσών πήραν μες στο καλοκαίρι μια μεγάλη χαρά, η οποία βέβαια είναι και χαρά και λόγος για καμάρι και για όλο το Σχολείο. Πέρασαν στις εξετάσεις για τα διπλώματα του ECCE και του Α1 των αγγλικών και των γαλλικών αντίστοιχα. Για το τελευταίο μάλιστα με ποσοστό επιτυχίας 100%! Συγχαρητήρια, παιδιά! Με το καλό και οι επόμενοι…

lap 3Η μεταμόρφωσή μας σε «ψηφιακούς» μαθητές έχει αρχίσει. Το mini laptop (netbook), με τα οποία μας εφοδίασε το Υπουργείο και που έχουν εγκατεστημένα όλα τα βιβλία του Γυμνασίου, έκαναν την εμφάνισή τους στα θρανία μας. Ο νέος αυτός τρόπος μαθήματος προκάλεσε ποικίλες εντυπώσεις και σχόλια: άλλοι τον βρήκαν πολύ αποδοτικό κι άλλοι δήλωσαν στο τέλος …ζαλισμένοι!

100_5464Αγωνία και δυνατές συμμετοχές στο Σούπερ Διαγωνισμό Αρχαίων της Α΄ Γυμν., ο οποίος διέθετε και ειδικά εφέ! Μας αρέσει να μαθαίνουμε διασκεδάζοντας! Φυσικά, η ανάδειξη του νικητή επιφύλασσε κι ένα βραβείο…100_5465

sofΗ Ειδική Παθολόγος κ. Σ. Κουρκουντή-Ξύδη παρουσιάστηκε ένα ωραίο πρωινό με το βαλιτσάκι της, κεφάτη και πανέτοιμη για την ενημέρωσή μας πάνω στο φλέγον ζήτημα των ημερών μας, τη νέα γρίπη. Παρόλο που ήταν αναλυτική και πολύ κατατοπιστική, οι ερωτήσεις από τους μαθητές στη συνέχεια έπεσαν βροχή, ώσπου στο τέλος δεν μας έμεινε ούτε μισή απορία!

28oct09_01 Με τη Γιορτή της Σημαίας ξεκίνησε στο Σχολείο μας ο εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου. Τραγούδια και ποιήματα για τη Γαλανόλευκη αντήχησαν σε όλους τους σχολικούς χώρους. Οι Σημαιοφόροι και οι παραστάτες πήραν τις θέσεις τους και μέσα σε επίσημη ατμόσφαιρα έγινε η απονομή των βραβείων και των αριστείων επίδοσης. Επίσης απονεμήθηκαν τα διπλώματα της Αγγλικής και της Γαλλικής Γλώσσας, που φέτος ήταν περισσότερα από άλλοτε, καθώς και έπαινοι στα μέλη της περσινής Περιβαλλοντικής Ομάδας. «Αίεν αριστεύειν», λοιπόν!

28oct09_05Ακολούθησε η εκδήλωση για το ηρωικό ΟΧΙ. Απαγγέλθηκαν ποιήματα. Η χορωδία τραγούδησε ζωντανά επίκαιρα τραγούδια και οι συμμαθητές μας έπαιξαν με αρκετό ταλέντο ένα συγκινητικό θεατρικό αναφερόμενο στην ηρωική υπεράσπιση του Στρατού μας στα οχυρά του ΡΟΥΠΕΛ κατά τη γερμανική εισβολή στη χώρα μας τον Απρίλιο του 1941.

100_5473Ιδιαίτερα γλαφυρή και ενθουσιώδης ήταν η επίκαιρη αναφορά στα γεγονότα του 1940 που έκανε η εκλεκτή προσκεκλημένη του Σχολείου μας κ. Μ. Σπυροπούλου, Καθηγ. Παν/μίου. Η κ. Σπυροπούλου, κρατώντας συνέχεια αμείωτο το ενδιαφέρον μας, μας μετέδωσε τον ηρωικό παλμό των Ελλήνων της εποχής. Στο τέλος πήραμε δώρο το επίκαιρο βιβλίο της «Στην Εποποιία του 1940 με πίστη»!

28oct09_09Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου ξυπνήσαμε με ανυπομονησία για την παρέλαση, μ΄ ένα αίσθημα περηφάνιας να κατακλύζει τις καρδιές μας. Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές μας παρέλασαν με καμάρι και σοβαρότητα που συγκινούσε. Εμείς δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως υπάρχουν ανθέλληνες που ζητούν να καταργηθεί η παρέλαση!

100_5682Μετά από αρκετή αναμονή έφτασε η πρώτη εκδρομή της φετινής χρονιάς! Επισκεφτήκαμε τα τείχη της αρχαίας Τίρυνθας. Εκεί μας ξενάγησαν οι συμμαθητές μας της Α΄ Λυκείου. Κατόπιν φτάσαμε στο Κεφαλάρι Αργολίδας και κάναμε περιήγηση στο υποβλητικό σπήλαιο της περιοχής, μέσα στο οποίο βρίσκεται η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Ο υπόλοιπος χρόνος αφιερώθηκε σ΄ ένα μεγάλο παιχνίδι που είχαν ετοιμάσει με έμπνευση οι καθηγητές μας. Συναγωνιστήκαμε σε διάφορους ενδιαφέροντες «σταθμούς» όπως δισκοβολία, ακοντισμό, μπισκοτομαχίες, στοχοβολία κ.ά. κερδίζοντας ηρωικά πόντους καθ΄ ομάδες. Στο τέλος οι καλύτεροι …δαφνοστολίστηκαν!

100_5692