Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

Κύριο μέρος της προετοιμασίας μας για το Πάσχα ήταν η επικοινωνία μας με τον πνευματικό υπεύθυνο του Σχολείου μας. Σ΄ αυτήν ο καθένας μας είχε τη δυνατότητα να καταθέσει ερωτήσεις, ανησυχίες και προβληματισμούς, ενώ όσοι επιθυμούσαν συμμετείχαν και στο μυστήριο της ι. Εξομολόγησης. Και δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητος ο αριθμός των μαθητών που με τη θέλησή τους προσήλθαν στο ι. Μυστήριο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ξεπέρασε το μισό του συνολικού αριθμού των μαθητών. Αυτή η ευκαιρία που έχουμε σε σημαντικές για τη ζωή μας περιόδους είναι πραγματικό δώρο. Δυο τρεις μέρες αργότερα οργανώθηκε σχολικός εκκλησιασμός, κατά τον οποίο συμμετείχαμε σε Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία.

Πριν αποχαιρετήσουμε το Σχολείο για τις διακοπές του Πάσχα μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια επίκαιρη εκδήλωση που αφορούσε στα Σεπτά Πάθη του Κυρίου μας. Ακούσαμε τις γραπτές εντυπώσεις και αναμνήσεις των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους και οι οποίες πρώτα είχαν εκφωνηθεί από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Συνοδεύονταν συγχρόνως από προβολή αντίστοιχων φωτογραφιών της εκδρομής.
Για μας σίγουρα το φετινό Πάσχα ήταν ξεχωριστό γιατί, έχοντας επισκεφτεί και περπατήσει στα μέρη όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδας, προσεγγίσαμε βαθύτερα τη θεϊκή Θυσία και την Ανάσταση. Με την επίσκεψή μας στους Αγίους Τόπους νιώσαμε μέσα μας ότι όλα αυτά που ακούγαμε και μαθαίναμε τόσα χρόνια δεν είναι αβάσιμες θεωρίες αλλά πραγματικά γεγονότα της πίστης μας.

 

eco18Στη Γιορτή των Σπόρων, που έγινε και φέτος και φιλοξενήθηκε στο Γυμνάσιο του Λεχαίου, συμμετείχε και η Περιβαλλοντική μας Ομάδα. Ετοιμάσαμε και εκθέσαμε σε ιδιαίτερο «περίπτερο» δείγματα  και φωτογραφικό υλικό από τα δύο περιβαλλοντικά προγράμματα με τα οποία έχουμε ασχοληθεί ως τώρα: «Σχολικός Βοτανικός Κήπος» και «Τα φυτά ως ανεκτίμητες πηγές διατροφής και υγείας». Βόλοι σπόρων, φυσικό λίπασμα από την κομποστοποίηση που εφαρμόζουμε, αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά με ευεργετική δράση στην υγεία και τη διατροφή προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, τους οποίους ενημερώναμε σχετικά. Εντύπωση μας έκανε η συμμετοχή της ομάδας ενός Λυκείου από το ακριτικό Κιλκίς, που ήρθε και μας έδωσε πληροφορίες για το τι έκαναν στο δικό τους περιβαλλοντικό πρόγραμμα και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε και το δικό μας.
 Η επίσκεψή μας αυτή αποτέλεσε για μας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας μια ωραία ευκαιρία για δημιουργική δραστηριότητα και μάθηση γύρω από το φυσικό περιβάλλον. Νιώσαμε πως η μέρα αξιοποιήθηκε δημιουργικά και ευχάριστα, ενώ πολύ μας ικανοποίησε η ανταπόκριση και τα θερμά συγχαρητήρια που μας έδωσαν για τη δουλειά μας και οι επισκέπτες αλλά και ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Αγωγής Ν. Κορινθίας κ. Ιωάννης Βαρελάς!

 

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Σχολείου «Branislav Nusic» της Σερβίας δεν μας έχουν ξεχάσει. Μέσα στις διακοπές έφτασε στο Σχολείο μας δέμα, στο οποίο με ευγένεια και λεπτότητα έβαλαν κι εκείνοι τα δώρα της δικής τους αγάπης προς εμάς. Καθώς τα περιεργαζόμασταν έρχονταν στο μυαλό μας τα πρόσωπα των παιδιών και οι αναμνήσεις από όσα ζήσαμε μαζί πέρσι το καλοκαίρι στα Κατασκηνωτικά μας Σεμινάρια.