Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΜΑΪΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

 alo 12Επιτέλους! Σπάσαμε τα κεφάλια μας να βρούμε τι είναι αυτό που «αρχίζει από ι και τελειώνει σε ι» ή «αρχίζει από α και τελειώνει σε α». Ένα πρωί, κι ενώ κάναμε μάθημα, είδαμε έκπληκτοι να πατούν στην αυλή του σχολείου μας δύο ωραιότατα ά λ ο γ α, ή όπως το θέλετε αλλιώς ί π π ο ι (!), συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Ιππικού Συλλόγου Μεγάρων κ. Νίκο Γκοσδή και κάποια μέλη του. Μόλις χτύπησε το κουδούνι και συγκεντρωθήκαμε κάτω, μπήκαμε σε ατμόσφαιρα «φαρ ουέστ»: ιππασία και βόλτες με την άμαξα, που δεν ήταν όλη την ώρα …ένας ήσυχος περίπατος! Πήραμε μια γεύση του γιατί μετράμε την αντοχή της μηχανής σε …ίππους! Η περιέργειά μας και οι ερωτήσεις που κάναμε για τα άλογα ικανοποιήθηκαν με την ενημέρωση που μας παρείχαν οι πολύ πρόθυμοι κι ευγενικοί κύριοι. Πάντως, εκλεκτή μας Διεύθυνση, είχατε δίκιο. Ήταν μια θαυμάσια έκπληξη!

Σημαντική θέση μεταξύ των άλλων εξετάσεων είχαν οι εξετάσεις των Η/Υ για το ECDL, στις οποίες συμμετείχαν πολλοί συμμαθητές μας. Εξεταζόμενες ενότητες ήταν το Microsoft Power Point και το Microsoft Word. Πολύ θετικό βρήκαμε το γεγονός ότι οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, που έχει γίνει Πιστοποιημένο Εξεταστικό Κέντρο του Cambridge. Ακόμα θετικότερο; Το ποσοστό επιτυχίας: Πε-ρά-σα-με ό-λοι!

 

SOUR (2)Τη συνάντησή μας με τη γνωστή συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη την περιμέναμε όπως ήταν: συναρπαστική. Όπως όταν ανοίγεις ένα καλό βιβλίο  μετά τις πρώτες γραμμές ο συγγραφέας σε έχει πάρει μαζί του και σου δείχνει τα πράγματα όπως αυτός θέλει να τα δεις. Και στο ταξίδι αυτό ζεις μια περιπέτεια, καθώς άλλοτε σου διηγείται, άλλοτε σε προβληματίζει, άλλοτε σε ξαφνιάζει. Πάντα όμως, με όλα αυτά, σε διδάσκει.

Έτσι έγινε και στην ώρα που έμεινε κοντά μας η κ. Σουρέλη. Μας άνοιξε το βιβλίο Φύση και το βιβλίο Παράδοση και μέσα απ΄ αυτά μας έκανε να δούμε τον κόσμο και τα προβλήματα του σήμερα, υψώνοντας τη φωνή της με αγωνία για τους κινδύνους που στήνουν πολλοί σ΄ εμάς τους νέους. Νιώσαμε να μας συμβουλεύει, όπως τα παιδιά της, η σοφή, αγαπημένη «παραμυθού». Γιατί «μια παραμυθού», όπως είπε, «δεν λέει ποτέ ψέματα». Και – πράγματι – μας είπε ζωντανές αλήθειες. Τα αυτόγραφό της στα βιβλία μας έχει μείνει να μας τη θυμίζει – και δεν πήγε χαμένος ο κόπος της! Την ευχαριστούμε θερμά και τη διαβάζουμε.sour1

Και, φαίνεται, δεν την αγαπούν μόνο οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι. Γιατί μεγάλη τιμή θεωρούμε το ότι ήρθε στο Σχολείο μας για να την ακούσει και ο σεβαστός Γέροντας της πόλης μας π. Νεκτάριος Μαρμαρινός, πρ. Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κορίνθου, που μετέφερε ανάμεσά μας μια αύρα θείας χάρης…

SOUR

eppoulΆλλη μια διάκριση για το Σχολείο μας: Έπαινο για το διήγημά της «Το μικρό κορίτσι» απέσπασε στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης & Διηγήματος, που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, η μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου Θεοδώρα Πούλη. Όλο και νέα ταλέντα αναδεικνύονται! Ευχόμαστε «εις ανώτερα»!

RUNΕίναι γνωστό ότι τα σχολικά πρωταθλήματα στο τέλος της σχολικής χρονιάς έχουν πια αναδειχτεί στο Σχολείο μας σε θεσμό! Και επειδή το ανάλογο φυσικό περιβάλλον σίγουρα σε εμπνέει, πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου «Κοινωνική Προσπάθεια» στη Βένιζα Βιλλίων. Η επίσκεψή μας εκεί άρχισε με τη συμμετοχή μας σε σχολικό εκκλησιασμό και συνεχίστηκε με ένα καλό πρωινό – κέρασμα, οπότε ήμασταν πια έτοιμοι να …τα δώσουμε όλα. Οργανώσαμε τρία πρωταθλήματα, μπάσκετ, βόλεϊ και δρόμου. Στις φωτογραφίες μεταφέρουμε ελάχιστες από τις πολλές φάσεις…

 

JacΥπάρχει ένα μέρος φανταστικό, που συνδυάζει άριστα την πλούσια φυσική ομορφιά  με μια εξαιρετική ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων. Ένα μέρος-περιπέτεια: το Ψυχαγωγικό Πάρκο Παύλιανης. Πώς το ανακαλύψατε, κ. αρχηγέ της εκδρομής; Μιλάμε για διάσχιση ενός ποταμού με ισορροπία πάνω σε ένα κορμό-γεφυράκι, βόλτα στο ποτάμι με σχεδία που αν δεν πρόσεχες βούλιαζε, πέρασμα πάνω από το ποτάμι με σκοινί σαν τελεφερίκ, όπου πολλοί έμειναν στη μέση της διαδρομής για μια βουτιά στα παγωμένα νερά, κούνια στην πλαγιά του βουνού μπροστά από μια υπέροχη θέα που σου έδινε την αίσθηση ότι πετάς. Πρωτόγνωρες εμπειρίες! Αφού στεγνώσαμε και φάγαμε με όρεξη σε κοντινό εστιατόριο, απολαύσαμε και τις υπόλοιπες εκπλήξεις: παγωτό δίπλα στη θάλασσα κι επιδρομή σε λούνα παρκ, όπου συναγωνιστήκαμε τους καθηγητές μας στα συγκρουόμενα…

 

sport 4 (7)Η εκδήλωση λήξης του σχολικού έτους ήταν αρκετά πλούσια. Ξεκίνησε με μια συνοπτική παρουσίαση του φετινού Προγράμματος της Περιβαλλοντικής Ομάδας για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και την παράδοση στα μέλη της Π.Ο. της εργασίας τους που εκδόθηκε σε τευχίδιο. Ακολούθησε η απονομή βραβείων – μεταξύ των οποίων και για τον ενδοσχολικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας, που απονεμήθηκε στη μαθήτρια της Α΄ Γυμν. Μαργαρίτα Μαρκαντώνη, και, βέβαια, των μεταλλίων για τα Πρωταθλήματα. Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε στη συνέχεια την προβολή με την ανασκόπηση της χρονιάς, που μας θύμισε τα σημαντικότερα γεγονότα που ζήσαμε και μας χάρισε αρκετό γέλιο με τα στιγμιότυπα και τις γκριμάτσες που τυχαία (;) έπιασε ο φακός… Είδαμε κι ένα βιντεάκι από τη ζωή μας στα Κατασκηνωτικά Σεμινάρια. Την εκδήλωση έκλεισε η Λυκειάρχης μας κ. Επίχαρις Μιχαηλίδου, που το ενδιαφέρον και η αγάπη της βρίσκει πάντα λόγια να μας συμβουλέψει και να μας ενθαρρύνει. Στην έξοδο μας περίμενε ένα βιβλιαράκι-δώρο και ένα μικρό γλυκό, που συνοδεύτηκε πολύ ωραία με δροσερά αφεψήματα από τα αρωματικά φυτά του βοτανικού κήπου του Σχολείου μας.

lixi periv

apofΤο σχολείο μας αποχαιρέτησε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου σε κοινό γεύμα με τους καθηγητές τους, που παρέθεσε προς τιμή τους, και τους κατευόδωσε με πολλές ευχές στο νέο στάδιο που η ζωή ανοίγει μπροστά τους.

P6290030
Αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών μας, τιμώντας τη μνήμη του
προστάτη των εκπαιδευτηρίων μας και πολιούχου της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου, συμμετείχε στην πανηγυρική Θ. Λειτουργία που έγινε στον ι. Ναό του Αγίου στην Αρχαία Κόρινθο. Μακάρι ο Άγιος να πρεσβεύει για μας και γενικά για τους κατοίκους της Κορινθίας, όπου έζησε 18 ολόκληρους μήνες.

 

Καλό Καλοκαίρι! Ραντεβού στην Κατασκήνωση!

Οι Παρατηρητές (Μαρία Δρίτσα, Α΄ Λυκ. & Θεοδ. Πούλη, Γ΄ Γυμν.) και Σία