Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

 100_6666Η εκδρομή μας στο Νερόμυλο Ν. Επιδαύρου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, αφού είδαμε όλη τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο. Αρχικά ξεναγηθήκαμε στο σπίτι του μυλωνά, όπου γνωρίσαμε όλα τα παραδοσιακά σκεύη και εργαλεία του. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε τον τρόπο λειτουργίας του μύλου. Όλα τα παιδιά ζυμώσαμε ατομικά ψωμάκια, που τα βάλαμε για ψήσιμο σε φούρνο χτιστό. Όσο ψήνονταν και μια και δεν ξεχάσαμε ότι ήταν Παρασκευή, επισκεφτήκαμε την κοντινή και φιλόξενη Ι. Μ. Ταξιαρχών Αγνούντος, όπου ψάλαμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας. Επιστρέφοντας στον νερόμυλο πήραμε ο καθένας το δικό του ψωμάκι, φρεσκοψημένο και λαχταριστό!

landis05Με την εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου στο εργοστάσιο της Landis +Gyr στον Ισθμό, που έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, αποκτήσαμε γνώσεις πάνω σ΄ έναν άγνωστο τομέα: στη μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος με ηλεκτρικούς μετρητές, που στο μέλλον θα αντικαταστήσουν τους παλιούς. Ξεναγηθήκαμε στο χώρο παρασκευής και στις αποθήκες και στο τέλος οι υπεύθυνοι μας κάλεσαν να περάσουμε στο κυλικείο, όπου μας πρόσφεραν ευγενικά ένα κέρασμα.

25mar09_05Στο Σχολείο μας ανατέθηκε φέτος να πραγματοποιήσει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων, κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η Σημαία μας συμμετείχε επίσης στη Δοξολογία που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό της Κορίνθου. Ακολούθησε η παρέλαση, που έγινε με μεγαλοπρέπεια. Περηφάνια και εθνικά συναισθήματα πλημμύρισαν τις καρδιές μας. Παρελάσαμε με καμάρι κι ενθουσιασμό και καταχειροκροτηθήκαμε από τον κόσμο που ήταν εκεί.

 25mar09_04Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επισημότητα η γιορτή του Σχολείου. Παρακολουθήσαμε με πολλή συγκίνηση τη θεατρική παράσταση «Οι ηρωίδες της Νάουσας» και καταλάβαμε πόσα πρόσφεραν οι Ελληνίδες στον αγώνα για την ελευθερία του έθνους. Οι συμμαθήτριές μας υποδύθηκαν τους ρόλους τους σχεδόν άψογα. Επίσης απαγγείλαμε ποιήματα και τραγουδήσαμε με πατριωτισμό. Στο τέλος απολαύσαμε τους παραδοσιακούς χορούς που χόρεψε λεβέντικα ομάδα συμμαθητών μας. Εμφανής ήταν η ικανοποίηση του κοινού, που σημείωσε πολύ μεγάλη προσέλευση. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα, πραγματικά εθνική και γιορτινή.

100_6732Σήμα κινδύνου για την πνευματική ρύπανση που προκαλεί η τηλεόραση εξέπεμψε από το σχολείο μας ένας νέος άνθρωπος που, ενώ υπήρξε επιτυχημένος τηλεοπτικός παραγωγός, αποχώρησε νωρίς από το χώρο. Ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης, τώρα Διευθυντής Προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», στην ομιλία που έκανε για μας τους μαθητές αλλά και τους γονείς και προσκεκλημένους από την πόλη της Κορίνθου, μίλησε με τον ζωντανό και πειστικό τρόπο του για το θέμα, παρουσιάζοντας τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ως άμεσος γνώστης. Τον ευχαριστούμε και ευχόμαστε τέτοιες φωνές να ακούγονται συχνότερα!

Οι Παρατηρητές (Χρήστος Σκορδάς και Άκης Τζαβάρας, Α΄ Γυμν.) και Σία