Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010

 eco03Όχι πως θέλουμε να κάνουμε εμείς λόγο σώνει και καλά, αλλά οι νέες δραστηριότητες στον κήπο…μιλούν από μόνες τους! Μοιραία, βέβαια, αφού Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου ενώσαμε τις δυνάμεις μας και δουλέψαμε δυναμικά! Πάνω από τη λιμνούλα μας κατασκευάσαμε ένα ξύλινο γεφυράκι, που έχει κάνει το τοπίο να φαντάζει πολύ γραφικό. Επίσης φτιάξαμε έναν νερόμυλο που έχει αρχίσει να λειτουργεί με το νερό που έρχεται από το σύστημα εξοικονόμησης. Και τρίτο αλλά εξίσου σημαντικό: κατασκευάσαμε μια ξύλινη φωλιά για πουλιά, ώστε να προσφέρουμε τροφή και καταφύγιο στους φτερωτούς μας φίλους που έχουν εκτιμήσει και επισκέπτονται κατά καιρούς τον μικρό σχολικό μας «υδροβιότοπο». Τώρα περιμένουμε να δούμε ποιος θα θελήσει να φιλοξενηθεί πρώτος.

ekdil5bΗ εκδρομή μας στην Πάτρα περιέλαβε τα χαρακτηριστικότερα αξιοθέατα της πόλης. Επισκεφτήκαμε το νέο αρχαιολογικό της μουσείο, που μας εξέπληξε με τη σύγχρονη, άριστα οργανωμένη εμφάνισή του, το πολύ ενδιαφέρον Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο Γλαύκου, ενώ φυσικά προσκυνήσαμε και τον σταυρό του πολιούχου της Αγ. Ανδρέα στον μητροπολιτικό ναό, όπου πήραμε και την ευχή και την ευλογία του σεβ. Μητροπολίτη Πατρών. Επιπλέον, απολαύσαμε και την πολύ θερμή φιλοξενία που μας επιφύλαξαν οι υπεύθυνοι της Κατασκήνωσης «ΑΓΚΥΡΑ» στην Παναγοπούλα, όπου χορτάσαμε παιχνίδι. Όλα τα οφείλουμε βέβαια στην ακούραστη φροντίδα των δύο πατρινών καθηγητών μας κ. Α. Κουτσόπουλου και κ. Α. Λιβάνη, που μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν μας έπεισαν για την αξία της πόλης τους…

100_6540Δεν βλέπαμε την ώρα να έρθει η μέρα της επίσκεψής μας στα Καλάβρυτα! Φυσικά επισκεφτήκαμε το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, αλλά αυτό που μας χάρισε αξέχαστες στιγμές απόλαυσης και διασκέδασης ήταν η υπέροχη διαδρομή με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο μέσα στην άγρια ομορφιά των βουνών και το χιονοδρομικό κέντρο. Χορτάσαμε χιονοπόλεμο και κατρακύλες με το έλκηθρο! Κι ύστερα ζεσταθήκαμε και ξεκουραστήκαμε στο σαλέ. Ήταν ό,τι έπρεπε!

100_6331Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, παραμονή της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, το Σχολείο μας εκκλησιάστηκε στον ι. ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Η εκκλησία ήταν φέτος γεμάτη μαθητές, γεγονός που μας χαροποίησε πολύ. Η σημαία του Σχολείου μας δέσποζε στο κέντρο και μας γέμιζε καμάρι! Όλοι προσευχηθήκαμε με κατάνυξη στους προστάτες των γραμμάτων να μας ενισχύσουν στην πρόοδό μας και στην προσπάθειά μας να τους μοιάσουμε όσο γίνεται.

Ο Παρατηρητής (Μαρ. Δρίτσα, Α΄ Λυκ.) και Σία (Μαρ. Μαρκαντώνη, Β΄ Γυμν. & Εβελίνα Αγγελή, Α΄ Γυμν.)