Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

           DSC04874Την ευλογία για τη νέα σχολική χρονιά την πήραμε απ΄ τον Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο. Και φέτος δεν απέφυγε τον κόπο να έρθει στο Σχολείο μας και να επιτελέσει με ιεροπρέπεια τον Αγιασμό. Αλλά ούτε και το να μας απευθύνει τα πατρικά του λόγια αμέλησε. Μας τόνισε πόσο μεγάλο αγαθό είναι για τον άνθρωπο η μόρφωση και μας θύμισε ότι σε προηγούμενες εποχές την αποκτούσαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ακόμη, μας μίλησε για την αξία της πειθαρχίας που πρέπει να έχουμε στον εαυτό μας, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Και η παρουσία και τα λόγια του Σεβασμιωτάτου μάς κάνουν να τον νιώθουμε κοντά μας.

          Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Με πολλές αλλαγές. Πρώτα πρώτα δεν είναι πια μαζί μας οι απόφοιτοι (η περσινή Γ΄ Λυκείου). Ήταν μέρος αυτού που λέμε και νιώθουμε «σχολική μας κοινότητα». Τουλάχιστον μας άφησαν κάποια αποχαιρετιστήρια γραπτά τους και παρηγοριόμαστε.

          Αυτό που μας ικανοποίησε είναι βέβαια ότι όλοι πέρασαν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της επιλογής τους. Κι έτσι, άνοιξαν τα φτερά τους να πραγματώσουν τα όνειρά τους. Τους ευχόμαστε Καλή Σταδιοδρομία – και να μη μας ξεχάσετε εντελώς. Στείλτε μας κάποιο μήνυμά σας…

apof

          Ύστερα είναι οι νέοι μαθητές. Κι ένας τρίτος μπορεί να τους αναγνωρίσει, καθώς στην αρχή δείχνουν «έξω απ΄ τα νερά τους», όπως είναι φυσικό. Ζουν μια περίοδο προσαρμογής, φαίνονται όμως ήδη ευχαριστημένοι απ΄ το περιβάλλον και τη λειτουργία του νέου τους Σχολείου, που σίγουρα σου δίνει ασφάλεια που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού. Ενθουσιάστηκαν με τη στολή και το μαθητικό μας περιοδικό και μας δηλώνουν πως συμπάθησαν και τους καθηγητές. Καλώς ήρθατε, λοιπόν, παιδιά και Καλή Πρόοδο!

          Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αρκετοί από μας αδημονούσαν να ξαναρχίσει το Σχολείο! Οι γονείς μας σίγουρα – αλλά και μεις: Πεθυμήσαμε τους συμμαθητές μας, τους καθηγητές μας, τις δραστηριότητες που οργανώνει το Σχολείο μας. Και σε κάποιους έγινε η χάρη. Άρχισαν να πηγαινοέρχονται σχολείο από την 1η Σεπτεμβρίου: η Γ΄ και η Β΄ Λυκείου είχαν την τιμητική τους. Άρχισαν τα Φροντιστήρια από τότε και, απ΄ ό,τι μαθαίνουμε, το έχουν πάρει στα ζεστά…

          100_7599Τα αποτελέσματα από την περσινή λειτουργία των ενδοσχολικών φροντιστηρίων των Η/Υ, των Γαλλικών και των Αγγλικών ήταν πολύ ικανοποιητικά. Μιλάμε για αληθινή επιτυχία! Πέρασαν στις εξετάσεις τους σχεδόν όλα τα παιδιά που τα παρακολούθησαν. Όταν έρχεται η ώρα της επιβράβευσης δικαιολογούμε τους καθηγητές και τους γονείς μας για όλα όσα μας ψέλνουν πάλι και πάλι!

           Η πρώτη μας φετινή εκδρομή έγινε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το πάρκο ήταν τεράστιο! Είδαμε κάθε λογής ζώα, αρκετά απ΄ αυτά σπάνια: λύκους, λιοντάρια, τίγρεις, καμηλοπαρδάλεις, εξωτικά πουλιά, φίδια, κροκοδείλους… Μερικά δεν ξέραμε ότι υπήρχαν καν! Πιο συμπαθητικά απ΄ όλα, όμως, ήταν τέσσερα αξιολάτρευτα δελφίνια και δυο θαλάσσια λιοντάρια! Αυτά έδωσαν μια υπέροχη παράσταση, κάνοντας χίλια δυο ακροβατικά! Πολύ μας εντυπωσίασε η πειθαρχία και η υπακοή τους στους εκπαιδευτές τους. Εκτός από τη σπάνια ψυχαγωγία που μας χάρισαν, χάρη σ΄ αυτά μάθαμε και κάποια πράγματα σημαντικά για το θαλάσσιο κόσμο. Γενικά, η επαφή μας με το θαυμαστό ζωικό βασίλειο ανανέωσε μέσα μας το χρέος που έχουμε να το σεβόμαστε, να το φροντίζουμε κι όχι να το καταστρέφουμε!

 

 

        Με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής παρακολουθήσαμε στο Σχολείο μας μια σχετική παρουσίαση. Μέσα από την προβολή προσωπικού φωτογραφικού υλικού η Φιλόλογός μας κ. Επ. Μιχαηλίδου μάς έκανε μια συγκινητική περιήγηση κυρίως στη γη της Καππαδοκίας. Θαυμάσαμε τις μοναδικές σπηλιές των ασκητών στους βράχους και τα λαξευτά εκκλησάκια τους, απτά δείγματα του φλογερού χριστιανισμού που άνθισε εκεί από πολύ νωρίς. Αγιασμένα χώματα στην καρδιά της σημερινής Τουρκίας!

Οι Παρατηρητές (Μ. Δρίτσα & Ειρ. Ραυτοπούλου, Β΄ Λυκ.)

και Σία