Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Προαθλητικός έλεγχος παίδων και εφήβων

Την Τρίτη, 01/10/24, πραγματοποιήθηκε στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας παρουσίαση από τον καθηγητή καρδιολογίας κ. Χουρσαλά Ιωάννη με θέμα: «Προαθλητικός έλεγχος παίδων και εφήβων».
Ο κ. Χουρσαλάς αναφέρθηκε στη σημασία της συχνής ιατρικής παρακολούθησης των παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα τον πρωταθλητισμό. Τόνισε ότι οι έντονοι ρυθμοί της σωματικής άσκησης επηρεάζουν την καρδιαγγειακή λειτουργία η οποία ανάλογα με την ηλικία, τη διατροφή και τη γενετική προδιάθεση μπορεί να επιβαρυνθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.
Ανέφερε ότι η περίοδος έξαρσης του ιού COVID 19 είχε άμεσο αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων με καρδιακές παθήσεις και ότι τα 2 τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων μυοκαρδίτιδας.
Εξήγησε αναλυτικά τα επίπεδα έντασης των αθλημάτων που επιλέγουν οι μαθητές και τον τρόπο με τον οποίο αυτά επηρεάζουν την καρδιακή τους λειτουργία και μέσα από πραγματικά περιστατικά έκανε αναφορά σε παθήσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία των βαλβίδων.
Τέλος, ο κ. Χουρσαλάς κάλεσε όλους να παρευρεθούν στην εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ελληνικής Ακαδημίας Καρδιομεταβολικής Ιατρικής με θέμα «Σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων» την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.