Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκδρομή της Περιβαλλοντικής Ομάδας σε Αμπελώνα

 Εκδρομή στον αμπελώνα της οικογένειας Κοντογιάννη.

 Την Παρασκευή 5 Μαΐου είχαμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε ένα τμήμα της βιολογικής φάρμας της οικογένειας Κοντογιάννη. Ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία μας … απερίγραπτα! Αφού επιβιβαστήκαμε στο σχολικό λεωφορείο, μετά από μία εικοσάλεπτη διαδρομή φτάσαμε στον προορισμό μας! Εκεί, μας υποδέχθηκε, όλο χαρά, το ζεύγος Κοντογιάννη!

 Μόλις κατεβήκαμε από το λεωφορείο, ξεκίνησε η περιήγησή μας στον χώρο. Η κα και ο κος Κοντογιάννης, μας ξενάγησαν στον αμπελώνα τους και παράλληλα μας εξήγησαν πώς χρησιμοποιούν τη δύναμη της φύσης για τις ανάγκες της καλλιέργειάς τους αντί να χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Μετά την περιήγηση στον αμπελώνα, μας κέρασαν σταφίδες και πετιμέζι παραγωγής τους, τα οποία ήταν γευστικότατα!

 Έπειτα περπατήσαμε σε ένα μονοπάτι το οποίο ήταν λασπωμένο από τη βροχή, αλλά με υπέροχη θέα! Το μονοπάτι μας οδήγησε σε ένα γραφικό εκκλησάκι, όπου καθίσαμε να ξεκουραστούμε και ο κος Κοντογιάννης μας μίλησε για τη δουλειά του και την ιστορία του τόπου.

 Στη συνέχεια, περιηγηθήκαμε στη γύρω περιοχή για να μαζέψουμε υλικά της φύσης και να δημιουργήσουμε με αυτά μια δική μας ιστορία. Η βροχή που ξεκίνησε όμως, δεν μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε τη δραστηριότητά μας. Αφού καθαρίσαμε τα λασπωμένα μας παπούτσια μπήκαμε στο σχολικό λεωφορείο και επιστρέψαμε στο σχολείο μας.

 Η εκδρομή μας έληξε σύντομα αλλά θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη η γνωριμία με τον κύριο και την κυρία Κοντογιάννη και η περιπέτεια που ζήσαμε!

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Κοντογιάννη για τη φιλοξενία και τον χρόνο που μας αφιέρωσαν καθώς και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για την ωραία εμπειρία που μας προσέφεραν.

 Οι μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου,

 Κωτσάκου Δέσποινα, Χατήρα Μαρκέλλα