Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Επίσκεψη LIBERTY GUIDE DOGS

Την Παρασκευή  12 Μαΐου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας δέχθηκαν μια πολύ ξεχωριστή επίσκεψη. Υποδέχθηκαν στο προαύλιο του σχολείου τον κ. Γιάννη, την κ. Αλεξάνδρα και τον κ. Γιώργο όλοι τους μέλη της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Liberty Guide Dogs στόχος της οποίας είναι να εκπαιδεύει σκύλους-οδηγούς που διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για να εξυπηρετούν και να ενδυναμώνουν άτομα που είναι τυφλά ή έχουν έναν βαθμό οπτικής αναπηρίας. Τα τρία μέλη της οργάνωσης συνοδεύονταν από την Αθηνά και την Alexis δύο γλυκύτατους σκύλους  Λαμπραντόρ εκπαιδευμένους στο έργο της καθοδήγησης ατόμων με οπτική αναπηρία.

Οι επισκέπτες μας έκαναν μια σύντομη παρουσίαση για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι τυφλοί το περιβάλλον τους, για το πώς μπορούν να κινηθούν στο χώρο με τη χρήση λευκού μπαστουνιού ή χωρίς, για τις δυσκολίες που συχνά συναντούν και για τον τρόπο που κάποιος θα μπορούσε αν χρειαζόταν να τους προσεγγίσει και να προσφέρει βοήθεια. Στη συνέχεια μας εξήγησαν πόσα πλεονεκτήματα κερδίζει ένα τυφλό άτομο που αποκτά για σύντροφο έναν σκύλο–οδηγό ο οποίος μπορεί να διευκολύνει αφάνταστα την καθημερινότητα του αναπήρου. Για του λόγου το αληθές στη συνέχεια η Αθηνά –προσωπικός σκύλος-οδηγός του κ. Γιώργου- και η Alexis μας έκαναν επίδειξη των ικανοτήτων τους κερδίζοντας το δίκαιο χειροκρότημα από όλους. Έπειτα δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές να δέσουν τα μάτια τους και να προσπαθήσουν να κινηθούν στο χώρο του σχολείου με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού ή με τη συνοδεία σκύλου. Όσοι το προσπάθησαν κατάλαβαν πόσο αξιοθαύμαστοι είναι οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία για τις ικανότητες που αναπτύσσουν αλλά και πόσο αξιέπαινοι οι άνθρωποι που προσπαθούν με τη δουλειά τους να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές του σχολείου μας πρόσφεραν ένα χρηματικό ποσό που είχαν νωρίτερα συγκεντρώσει ως δωρεά στην οργάνωση και αφού χάιδεψαν και έπαιξαν με τα σκυλάκια επέστρεψαν στις τάξεις τους έχοντας καλλιεργήσει λίγο περισσότερο την ενσυναίσθησή τους.