Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Γνώμες αποφοίτων

Οκτώβριος 2022

Αικατερίνη Καθρέπτη

Πρωτοετής φοιτήτρια Νομικής Σχολής

Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

            ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ. Και ποιος δεν αγχώνεται μόνο και μόνο στο άκουσμα αυτής της λέξης; Θα σας πω, λοιπόν, κι εγώ τη δική μου εμπειρία σχετικά με την χρονιά προετοιμασίας γι΄αυτό το «τόσο μεγάλο» γεγονός.

            Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, πήρα την παράτολμη για πολλούς απόφαση να μετακινούμαι καθημερινά από τον Πειραιά στην Κόρινθο, όπου και βρίσκονται τα εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος. Η ιδέα αυτή φάνταζε τρομερά απαιτητική, όμως ήμουν πεπεισμένη ότι έκανα το σωστό. Παρόλο που ξόδευα αρκετό χρόνο στις μετακινήσεις, το σχολείο μου έδινε κίνητρο να συνεχίσω τον αγώνα μου.

            Αρχικά, η τοποθεσία του σχολείου, μέσα στη φύση –μακριά από τις μεγαλουπόλεις και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας- καθώς και η ύπαρξη κήπου στον προαύλιο σχολικό χώρο, όπου συχνά διαβάζαμε, απέπνεε ηρεμία, βοηθούσε ψυχολογικά τους μαθητές και απομάκρυνε κάθε είδους άγχος από αυτούς.

            Το ακούραστο ενδιαφέρον και οι προσπάθειες όλων των καθηγητών ανεξαιρέτως να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας ήταν πολύτιμες για εμάς. Σαν μεγάλα αδέλφια στέκονταν δίπλα μας σε κάθε δυσκολία, έδειχναν κατανόηση στα προβλήματα και την αγωνία μας και μας έδιναν κουράγιο να συνεχίσουμε αυτήν την επίπονη προσπάθεια. Η κατάρτιση, η εξαιρετική διδασκαλία τους και το μεθοδικό πρόγραμμα που ακολουθούσαμε μας δημιουργούσαν αίσθηση ασφάλειας και μας έκαναν να πιστεύουμε ότι τα όνειρά μας σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα. Το μυστικό της επιτυχίας ποιο ήταν; Η απόλυτη εμπιστοσύνη στους καθηγητές και κυρίως στο σχέδιο του Θεού.

            Και για εσένα που πλέεις τώρα σε αυτή τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, μην ξεχνάς ότι έφτασες στην Ιθάκη σου πολύ πριν πατήσεις το πόδι σου στο χώμα της. Ήσουν ήδη εκεί, όταν αποφάσισες να ξεκινήσεις τον νόστο σου. Όταν πήρες την απόφαση να υποδυθείς τον Κανένα, να παλέψεις με τα κύματα. Και μη φοβάσαι, δεν θα σε νικήσουν. (Ούτε που θα σε αγγίξουν.)

 

Οκτώβριος 2022  

Βερονίκη Δημοπούλου

Πρωτοετής φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας

Πανεπιστημίου Αθηνών

Η προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αναμφίβολα η πιο κρίσιμη περίοδος της μέχρι τότε ζωής των εφήβων. Η δική μου όμως εμπειρία ήταν διαφορετική, χάρη στην εκπαίδευση που έλαβα στα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» από την Α΄ Γυμνασίου έως και τη Γ΄ Λυκείου.

Ήδη από το Γυμνάσιο εξασκηθήκαμε τόσο στις γραπτές, όσο και στις προφορικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην μας ανησυχεί ιδιαίτερα η εξεταστική διαδικασία. Με την εκπαιδευτική αυτή μέθοδο των καθηγητών σε συνδυασμό και με την προσωπική μας μελέτη αισθανθήκαμε ασφάλεια μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ιδιαίτερα όμως κατά τη φοίτηση στη Γ΄ Λυκείου, το σχολείο στάθηκε δίπλα μας με κάθε τρόπο. Χάρη στην πλήρη εκπαίδευση που προσφέρθηκε, καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες μας, χωρίς να χρειαζόμαστε βέβαια την παραμικρή εξωτερική βοήθεια. Αυτό, φυσικά, εκτός του ότι εξασφαλίζει περισσότερο χρόνο για διάβασμα στο σπίτι, μας έδωσε μια ισχυρή αίσθηση ασφάλειας. Τα παραπάνω με βοήθησαν πολύ, ώστε να εισαχθώ στη σχολή πρώτης προτίμησής μου. 

Σε αυτό, ωστόσο, που θα ήθελα να επιμείνω δεν είναι τόσο οι γνώσεις που παρέχουν τα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος», όσο οι αξίες, οι φιλίες και οι όμορφες εμπειρίες. Το σχολείο προσανατολίζει τα παιδιά σε διαχρονικές και σταθερές αξίες με τις εκδηλώσεις εθνικού και θρησκευτικού περιεχομένου, τις οργανωμένες εκδρομές διδακτικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, καθώς και τις υπόλοιπες δράσεις που πραγματοποιούνται εντός κι εκτός σχολείου. Όλες αυτές οι υπέροχες αναμνήσεις θα με συνοδεύουν για μια ζωή.

Σας ευχαριστώ!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΓΙΑΛΗΣ

ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

            Μέσω των Εκπαιδευτηρίων “Απόστολος Παύλος” κατάφερα να κάνω εφικτούς τους στόχους μου, πράγμα πολύ σημαντικό για τους νέους σήμερα. Στο σχολείο μου οφείλω την επιτυχία μου, την εισαγωγή μου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην  σχολή της πρώτης μου επιλογής.

            Ειδικότερα φέτος, αν και ήταν μια δύσκολη χρονιά, το σχολείο όσον αφορά την προετοιμασία μας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, προσέθεσε περισσότερες ώρες διδασκαλίας από τις προκαθορισμένες, ώστε έγκαιρα να τελειώσουμε την αυξημένη ύλη. Πάρα πολύ βοηθητικά ήταν και τα εβδομαδιαία διαγωνίσματα προσομοίωσης,  διότι μας εισήγαγαν στο πνεύμα των εξετάσεων. Επιπρόσθετα, οι καθηγητές μας ήταν δίπλα μας οποιαδήποτε ώρα, μέχρι και τα Σαββατοκύριακα, κάτι που επίσης αποδεικνύει τη σοβαρή προσπάθεια του σχολείου μας για την ορθή προετοιμασία μας. Τέλος, η  έμπρακτη βοήθεια του σχολείου φάνηκε για ακόμα μια φορά την ώρα της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού, καθώς με την βοήθεια των καθηγητών και την σωστή καθοδήγηση δηλώσαμε τις σχολές των πρώτων προτιμήσεων.

            Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα! Εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας, βοηθώντας πολλά παιδιά να πέτυχουν κάθε στόχο τους.

Οκτώβριος 2022

Άννα-Μαρία Λατσούνη

Πρωτοετής φοιτήτρια Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία

Πανεπιστημίου Αθηνών

 

            Τον Ιούνιο του 2022 αποφοίτησα από τα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος», το σχολείο που οι γονείς μου επέλεξαν, για να με καθοδηγήσει στα μαθητικά μου χρόνια και στον δύσκολο δρόμο  των Πανελλαδικών εξετάσεων. Εκεί συνάντησα εξαίρετους καθηγητές που αντιμετωπίζουν τους μαθητές τους ως μονάδες και προσαρμόζονται στις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού, ώστε να φτάσει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Σε όλα τα χρόνια της φοίτησής μου ένιωσα περιττή την ανάγκη για επιπλέον βοήθεια εκτός σχολείου και έτσι επιλέγοντας στη Β’ Λυκείου τον Προσανατολισμό Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών ένιωθα ασφάλεια για τα δύο χρόνια προετοιμασίας μέσω του σχολείου.

            Προσωπικά ήμουν και είμαι ένας άνθρωος που έχει άγχος για αρκετά πράγματα και πόσο μάλλον για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που πίστευα ότι θα καθορίσουν ολόκληρη την ζωή μου. Έτσι αγχωμένη όπως ήμουν, ζήτησα από τους γονείς μου να κάνω επιπλέον φροντιστηριακό μάθημα για να με βοηθήσει στην Έκθεση, ένα μάθημα στο οποίο η πρόοδος αργεί περισσότερο να φανεί, γιατί μόνο εκεί ένιωθα λίγη ανασφάλεια. Περνώντας όμως ο καιρός, διαπίστωσα πως και γι’ αυτό το μάθημα οι ώρες και ο τρόπος διδασκαλίας στο σχολείο κάλυπταν τις ανάγκες μου. Το ιδιαίτερο μάθημα στο σπίτι λειτουργούσε περισσότερο αγχολυτικά παρά ουσιαστικά, διαπίστωση που με έκανε να το διακόψω στο μέσο της χρονιάς.

            Τα αποτελέσματα της απαιτητικής διαδικασίας των εξετάσεων δικαίωσαν την επιλογή τη δική μου και των γονιών μου να εμπιστευτώ το σχολείο μου. Πέρασα με απόλυτη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση την εξέταση  και η βαθμολογία που συγκέντρωσα με οδήγησε εκεί που πάντα ονειρευόμουν. Στην πρώτη μου επιλογή!  Πλέον είμαι φοιτήτρια στο Ε.Κ.Π.Α  στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, κάνοντας τους καθηγητές μου περήφανους για εμένα.

            Αισθάνομαι ευτυχής και περήφανη που οι γονείς μου αποφάσισαν να με πάνε σε αυτό το σχολείο, ένα από τα καλύτερα σχολεία που θα μπορούσαν να διαλέξουν, και ακόμα πιο τυχερή που συνάντησα αυτούς τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα, με στήριξαν και κάλυψαν με υπευθυνότητα κάθε ανάγκη μου και σε γνωστικό επίπεδο, βοηθώντας με όλα αυτά τα χρόνια να πετύχω τον στόχο μου. Τους ευχαριστώ!