Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΟΜΙΛΙΑ ΓΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ – ΣΟΥΡΕΛΗ

sour1Τη συνάντησή μας με τη γνωστή συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη την περιμέναμε όπως ήταν: συναρπαστική. Όπως όταν ανοίγεις ένα καλό βιβλίο  μετά τις πρώτες γραμμές ο συγγραφέας σε έχει πάρει μαζί του και σου δείχνει τα πράγματα όπως αυτός θέλει να τα δεις. Και στο ταξίδι αυτό ζεις μια περιπέτεια, καθώς άλλοτε σου διηγείται, άλλοτε σε προβληματίζει, άλλοτε σε ξαφνιάζει. Πάντα όμως, με όλα αυτά, σε διδάσκει.

Έτσι έγινε και στην ώρα που έμεινε κοντά μας η κ. Σουρέλη. Μας άνοιξε το βιβλίο Φύση και το βιβλίο Παράδοση και μέσα απ΄ αυτά μας έκανε να δούμε τον κόσμο και τα προβλήματα του σήμερα, υψώνοντας τη φωνή της με αγωνία για τους κινδύνους που στήνουν πολλοί σ΄ εμάς τους νέους. Νιώσαμε να μας συμβουλεύει, όπως τα παιδιά της, η σοφή, αγαπημένη «παραμυθού». Γιατί «μια παραμυθού», όπως είπε, «δεν λέει ποτέ ψέματα». Και – πράγματι – μας είπε ζωντανές αλήθειες. Τα αυτόγραφό της στα βιβλία μας έχει μείνει να μας τη θυμίζει – και δεν πήγε χαμένος ο κόπος της! Την ευχαριστούμε θερμά και τη διαβάζουμε.

SOUR

 

Και, φαίνεται, δεν την αγαπούν μόνο οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι. Γιατί μεγάλη τιμή θεωρούμε το ότι ήρθε στο Σχολείο μας για να την ακούσει και ο σεβαστός Γέροντας της πόλης μας π. Νεκτάριος Μαρμαρινός, πρ. Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κορίνθου, που μετέφερε ανάμεσά μας μια αύρα θείας χάρης… 

(Μάϊος 2010)

SOUR (2)