Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Συμμετοχή σε περιβαλλοντικό συνέδριο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

           

 

            Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στην 1η Πανελλήνια Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση του Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Έλληνες της Πόλης, Πολίτες της Οικουμένης».

            Σκοπός αυτού του Νέου Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι η αξιοποίηση της περιβαλλοντικής Ατζέντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της UNESCO (Ατζέντα 2030), καθώς και η αλληλεπίδραση και η αμοιβαιότητα των ελληνικών σχολείων και μαθητών/τριών με σχολεία και μαθητές/μαθήτριες της ομογένειας. Το Σχολείο μας ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του δικτύου, για να συμβάλουμε με τον τρόπο μας στην ενίσχυση και των δύο στόχων.

            Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Αυτή η Πανελλήνια Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση έδωσε “βήμα” στους μαθητές, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε σύγχρονα ζητήματα περιβάλλοντος και αειφορίας, ανέδειξε το έργο των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο Δίκτυο και επιβράβευσε τη μαθητική πρωτοβουλία, συμμετοχή και δράση, ανοίγοντας δρόμους επικοινωνίας και συνύπαρξης μέσα από το μοίρασμα και την ανταλλαγή.

            Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στη διαδικτυακή συνάντηση στις 4 Μαΐου, όπου παρουσίασε το φετινό Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο “Άμπελος πολύτιμη”, αλλά και τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται στο σχολείο μας κάθε χρόνο. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τις όμορφες παρουσιάσεις των άλλων σχολείων, ενώ απέσπασαν κολακευτικά σχόλια για το περιεχόμενο και τον τρόπο παρουσίασης των δράσεών τους. Ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση του δικτύου κι ευχόμαστε να συμμετέχουμε διά ζώσης σε επόμενη δράση του Δικτύου.