Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008

Αν και ετοιμάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, η γιορτή μας για την 28η Οκτωβρίου περιλάμβανε διάφορα ενδιαφέροντα μέρη, καλά δεμένα μεταξύ τους, που αποτέλεσαν μια εποικοδομητική αναφορά στα ιστορικά γεγονότα: την ενθουσιώδη επίκαιρη ομιλία της υπεύθυνης καθηγήτριας ακολούθησε η παρουσίαση του χρονικού του 1940, με προβολή «ντυμένη» με ηχητικά ντοκουμέντα και απαγγελίες. Η χορωδία μας με τη συνοδεία μικρής ορχήστρας πλαισίωσε τις αναφορές με ζωντάνια. Και φέτος όμως την παράσταση έκλεψε το θεατρικό, που είχε τίτλο «Η ελληνική αεροπορία στο Ελ Αλαμέιν» και μας αποκάλυψε μια πολύ λίγο γνωστή πτυχή για τη συμβολή της αεροπορίας μας στην επιτυχή λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι συμμαθητές μας μεταμορφώθηκαν στη σκηνή σε λεβέντες αεροπόρους. Τους χαρήκαμε και μας συγκίνησαν με τον ηρωισμό της ελληνικής ψυχής. Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε ότι πολλά έδωσαν στη γιορτή τα ωραία σκηνικά, έργο συνεργασίας εκπαιδευτικού και μαθητή, που έχουν ταλέντο και, το κυριότερο, το διαθέτουν πρόθυμα κάθε φορά που το χρειαζόμαστε!

 

 

Ιδιαίτεροι έπαινοι δόθηκαν στην τελετή στα παιδιά που συγκρότησαν πέρσι την Περιβαλλοντική Ομάδα μας. Κατά κοινή ομολογία, το άξιζαν! Δημιούργησαν με προγραμματισμό και πολλή δουλειά τον κήπο του Σχολείου μας, που τον απολαμβάνουμε όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός, μας εκπροσώπησαν επάξια στις διάφορες εκδηλώσεις τους και μας ευαισθητοποίησαν στην προστασία του περιβάλλοντος και με το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζουμε. Τώρα παραδίδουν τη σκυτάλη στους επόμενους. Ευχόμαστε στη νέα Περιβαλλοντική να την κρατήσει επάξια κι αυτή με τη σειρά της.

 

 

Το Σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στην παρέλαση της εθνικής επετείου δίνοντας το δικό του, ξεχωριστό παρών, που εκφράζει τις αρχές και την ιδεολογία του. Από την εκδήλωση αυτή φιλοξενούμε εδώ τη φωτογραφία που τυχαία είδαμε ότι επέλεξε και δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα «Η Ημερησία».

 

 

Το μήνα αυτό μας δόθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία: Ο πνευματικός υπεύθυνος του Σχολείου μας με αγάπη διέθεσε χρόνο και κόπο για προσωπική επικοινωνία με όποιον μαθητή ή μαθήτρια το επιθυμούσε.

 

 

Την ημερήσια εκδρομή του μήνα την κάναμε στο Ναύπλιο. Ανεβήκαμε στο κάστρο, αποτίσαμε φόρο τιμής στη φυλακή του Κολοκοτρώνη, απολαύσαμε την υπέροχη βαρκάδα μέχρι το Μπούρτζι και περιηγηθήκαμε στην πόλη, όπου προσκυνήσαμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνος, τον τόπο δολοφονίας του μεγάλου κυβερνήτη μας Ιωάννη Καποδίστρια. Εκδρομή με πλούσια περιδιάβαση σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ιστορίας μας, μας γέμισε με πολύ ευχάριστες εντυπώσεις, που τις μοιραστήκαμε από μικροφώνου στην επιστροφή…