Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Η 11η Σεπτεμβρίου, έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! Είχαμε και φέτος την εξαιρετική τιμή και την ευλογία της επίσκεψης του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου, ο οποίος τέλεσε και την ι. Ακολουθία του Αγιασμού και μας μίλησε εύστοχα και πνευματικά. Τόνισε πόσο σημαντική είναι η ανάγκη για μελέτη από τους νέους στην εποχή μας, εποχή αποπροσανατολισμού και ήσσονος προσπαθείας. Του εκφράζουμε το βαθύ σεβασμό και τις πολλές ευχαριστίες μας. Οι ευχές που μας έδωσε για προκοπή μας στα γράμματα θα μας συνοδεύουν στη διάρκεια όλης της χρονιάς!..

 

 

Αφιέρωμα στην επέτειο του 1922 και μάλιστα στη Σμύρνη ήταν το εκπαιδευτικό – εκδήλωση που παρακολουθήσαμε στο σχολείο προς το τέλος Σεπτεμβρίου. Μέσα από κείμενα και προβολή ακούσαμε συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων για τη ζωή και τα βάσανά τους στη γη της Μ. Ασίας και ακολουθήσαμε τα βήματα του Στρατού μας στα χώματα που από την αρχαιότητα ήταν ελληνικά. Γνωρίσαμε έτσι και μια σελίδα της ιστορίας μας σχεδόν άγνωστη για μας τους μαθητές.

 

 

Δεν είναι μόνο ο ενθουσιασμός των συμμαθητών μας για τον «Πυρσό»! Από γονείς και φίλους, από γνωστούς και αγνώστους καταφτάνουν για το περιοδικό μας επαινετικά σχόλια. Δεν το κρύβουμε. Χαιρόμαστε που η δουλειά μας προσελκύει το ενδιαφέρον, διαβάζεται και αναγνωρίζεται και από τρίτους. Ευχαριστούμε για τα καλά τους λόγια. Μας δίνουν κουράγιο. Αισθανόμαστε ευγνώμονες που το σχολείο μας μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε και να ασκούμαστε σε ένα τομέα που και τώρα μας προσφέρει πολλά και αύριο, πιστεύουμε, περισσότερα.