Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008

boulgomilΣτη συνάντηση που είχαν οι γονείς μας για την παραλαβή της βαθμολογίας του Α΄ τριμήνου παρακολούθησαν την ομιλία του παιδαγωγικού Συμβούλου του Σχολείου μας κ. Νικ. Βούλγαρη. Το θέμα  του ήταν «Σύγχρονη Παιδαγωγία στο σταυροδρόμι των πολιτισμών». Ασφαλώς πολλά οφέλη αποκόμισαν. Απ΄ την πλευρά μας ικανοποιηθήκαμε και μεις που οι γονείς ήρθαν για λίγο στη θέση του «μαθητή», προκειμένου μάλιστα να παρακολουθήσουν ένα θέμα παιδαγωγικό και βαθυστόχαστο! 

ekklisiaΗ ευκαιρία που έχουμε τακτικά όσοι μαθητές επιθυμούμε να επικοινωνούμε με τον πνευματικό υπεύθυνο του Σχολείου μας είναι πολύ σημαντική. Έτσι, πολλοί από μας την αξιοποιήσαμε, όταν μας προσφέρθηκε λίγο πριν κλείσει το σχολείο μας για τις γιορτές. Έτοιμοι συμμετείχαμε την επόμενη μέρα στη Θ. Λειτουργία που τελέσαμε με προσοχή και προσήλθαμε στο μυστήριο της Θ. Κοινωνίας.

eco42Στα πλαίσια του φετινού προγράμματός της «Τα φυτά, ανεκτίμητες πηγές διατροφής και υγείας», η Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου μας επισκέφτηκε το ΚΠΑΕ (Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Βουλιαγμένη Αττικής. Εκεί συμμετείχαν, όπως μας ενημέρωσαν, σε ένα πολύ ενδιαφέρον περιβαλλοντικό πρόγραμμα, που είχε ως αντικείμενο τα φυτά που χρησιμοποιούνται στη λατρεία της Εκκλησίας μας.

 

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ξεκίνησε με κάτι πρωτότυπο: Ένας δημοσιογράφος κατέγραφε τις απόψεις του κόσμου πάνω στο ποιο είναι γι΄ αυτούς το νόημα των Χριστουγέννων. Οι απόψεις πολλές και διαφορετικές! Στο τέλος προβλήθηκε μια ευρηματική παρουσίαση σε power point που συσχέτισε πτυχές του μοναδικού γεγονότος της Γέννησης του Χριστού, του πρόσφατου προσκυνήματός μας στους Αγίους Τόπους και της καθημερινότητάς μας, μέσα απ΄ το οποίο, ουσιαστικά, έπαιρνε ο καθένας μας σωστή απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε στην αρχή. Τα ποιήματα, τα τραγούδια αλλά και το θεατρικό μέρος της γιορτής έδωσαν γιορταστικό τόνο αλλά και νύξεις για να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα τον ερχομό του Κυρίου στη γη μας!