Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009

 xilokΜια Δευτέρα του Γενάρη που έδιναν κι έπαιρναν τα κατσουφιασμένα πρόσωπα, ανακοινώθηκε το χαρμόσυνο γεγονός: εκδρομή στο Ξυλόκαστρο, στο «Αισθητικό Δάσος Πευκιά», που φιλοξενεί 90 περίπου διαφορετικά είδη φυτών, πλάι στη θάλασσα! Ο καιρός ευνόησε κι έτσι η βόλτα και το παιχνίδι στο δάσος μας ανανέωσε. Κάναμε κι έναν διαγωνισμό για οικολογικά ευαίσθητους και περιμένουμε αποτελέσματα… Αξιόλογη ήταν επίσης η επίσκεψή μας κατά τη διαδρομή σε έναν ναό με σπάνια αρχιτεκτονική: χτισμένος στα πρότυπα του παλαιοχριστιανικού τύπου, είχε πολύ χαμηλό τέμπλο, που σου επέτρεπε να βλέπεις μέσα στο ιερό, ενώ ο άμβωνας ήταν τοποθετημένος όχι στην άκρη αλλά στη μέση του κυρίως ναού. Στο προαύλιο περιεργαστήκαμε το υπαίθριο βαπτιστήριο. Το μεσημέρι γυρίσαμε στην Κόρινθο κουρασμένοι αλλά ανανεωμένοι!..

 

 

Τελικά, η ιδέα να ανακατευόμαστε και στη ζαχαροπλαστική στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας αποδεικνύεται πολύ καλή! Μπορεί να γινόμαστε λίγο χάλια με τις σοκολάτες και τα ζυμάρια, μπορεί να λερώνουμε λίγο, όμως α) εξασκούμαστε και β) στο τέλος όλοι δοκιμάζουν με ευχαρίστηση τα παρασκευάσματά μας και μας δίνουν και συγχαρητήρια! Αφού δεν έχει μέχρι τώρα σημειωθεί κανένα παράπονο για …δηλητηρίαση, μας προτρέπουν να ασχολούμαστε με αυτή τη δραστηριότητα πιο συχνά. Άλλωστε, ξέρουν πως για την καθαριότητά μας δεν τίθεται αμφισβήτηση. Ο μόνος φόβος που υπάρχει είναι στο …ανακάτεμα των υλικών!
 

Ο τρόπος λειτουργίας του Σχολείου μας, καθώς και τα τεύχη του «Πυρσού» που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα, δέχτηκαν, όπως μας ενημέρωσε η Διεύθυνση, αρκετά θερμά σχόλια από περιοδικά και εβδομαδιαίες εφημερίδες της Αθήνας και της Κορίνθου. Επίσης και από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, με αφορμή το πρόσφατο προσκύνημά μας στους Αγίους Τόπους. Οι Γονείς εξάλλου χαίρονται και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την πρόοδο και την κατάρτισή μας. Και μεις οι ίδιοι διαπιστώνουμε κάθε μέρα πως, στη σημερινή κοινωνία μας που οι αξίες περιφρονούνται, η φοίτησή μας στα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» μας στηρίζει και μας βοηθά να βάλουμε γερά θεμέλια για το μέλλον μας.

 

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, η Α΄ και Β΄ Γυμνασίου επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο της μοναδικής στην Ελλάδα εταιρείας κατασκευής ταμειακών μηχανών. Η εταιρεία ονομάζεται Micrelec και το εργοστάσιο βρίσκεται στο Λουτράκι. Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον όλα τα στάδια παραγωγής. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ένα ρομποτικό μηχάνημα που κατασκευάζει τις πλακέτες των μηχανών (το κύριο εξάρτημα). Ύστερα, οι υπάλληλοι του εργοστασίου μας έδειξαν πώς ελέγχονται και πώς συσκευάζονται τα έτοιμα προϊόντα. Έκπληκτοι μείναμε, όταν μάθαμε πως χρειάζονται 8.000 εξαρτήματα για τα 30 μοντέλα ταμειακών μηχανών που κατασκευάζει η εταιρεία! Εκτός όμως από όσα μάθαμε, μας ικανοποίησε πολύ και ο θερμός τρόπος με τον οποίο μας συμπεριφέρθηκαν οι άνθρωποι της Εταιρείας.

 

 

Τη γιορτή των προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων Τριών Ιεραρχών τίμησε το σχολείο μας με την επισημότητα που αρμόζει στις μεγάλες μορφές τους. Ανήμερα το πρωί συμμετείχαμε στη Θ. Λειτουργία που τελέστηκε στον καθεδρικό Ι. Ν. του Αποστόλου Παύλου, ενώ οι καθηγητές μας παρευρέθηκαν στη δεξίωση που έκανε προς τιμήν των εκπαιδευτικών όλης της πόλης ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Διονύσιος.

 

 1Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας πραγματοποιήσαμε εορταστική εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε η προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, στην Εκκλησία και στον πονεμένο συνάνθρωπο. Παρακολουθήσαμε επίσης σε θεατρική εκδήλωση συγκινητικά περιστατικά από τη ζωή του Μ. Βασιλείου, που διδάσκουν με την τόλμη και την προσήλωσή του στην αλήθεια της πίστης μας, ακόμα και ενάντια σε άρχοντες και αυτοκράτορες. Η οπτικοακουστική παρουσίαση μιας φιλολόγου μας έκλεισε τη γιορτή με πολύ ζωντανό κι εποικοδομητικό τρόπο.