Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009

4.1.1.1Και φέτος τον Ιούλιο σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία τα Κατασκηνωτικά μας Σεμινάρια. Λειτούργησαν με άξονα την εγκυκλοπαιδική μόρφωση των κατασκηνωτών και πιο πολύ την καλλιέργειά τους για διάπλαση του ήθους μέσα από την καθημερινή εκτός σχολικού προγράμματος ζωή, με ποικίλη ψυχαγωγία, συντροφικότητα και φιλία, αθλοπαιδιές, θεατρικά σκετς όπως το «Μόδα είναι …θα περάσει;».

Στις πλούσιες μορφωτικές εκδηλώσεις κύριοι συντελεστές επιτυχίας, εκτός της άξιας αρχηγού μας κ. Αγγ. Δρίβα, Μαθηματικού, υπήρξαν οι εκλεκτοί φίλοι και συνεργάτες του κοινωνικού έργου:

• η κ. Σ. Κουρκουντή-Ξύδη, ιατρός, που «πιάνοντας το σφυγμό» των ημερών αναφέρθηκε σε παρουσίασή της στα μικρόβια, τις μεταδοτικές ασθένειες και τον τρόπο προστασίας μας
• ο κ. Ανδρ. Κουτσόπουλος, Φιλόλογος, που ξεδίπλωσε μπροστά στα μάτια μας τις συγκινητικές σελίδες της ποντιακής γενοκτονίας
• ο κ. Ν. Κάτσας, Φυσικός, που αναθέρμανε την επαφή μας με τον κόσμο των μαθηματικών και της φυσικής
• ο κ. Ζαννής Κοντονάσιος, Φιλόλογος, που επιμελήθηκε μια πρώτη γνωριμία μας με τις οικογένειες των γλωσσών
• η κ. Μαριαλένα Κάλλου, Νοσηλεύτρια, που μας εκπαίδευσε με συνέπεια και ζωντάνια στις πρώτες βοήθειες
• η κ. Μ. Ζαφειροπούλου, Φιλόλογος, που μας έκανε ένα δροσιστικό ταξίδι αναψυχής στα όμορφα νησιά μας
• η κ. Παν. Κοντονάσιου, Καθηγήτρια Γαλλικών, που μας χάρισε μια μέρα στο Παρίσι, γυρίζοντάς μας στην πόλη, ξεναγώντας μας στα μεγάλα αξιοθέατα και κάνοντάς μας τραπέζι–έκπληξη, με γαλλικές σπεσιαλιτέ: camembert, brie, bleu, madeleine, croissant και πολλά άλλα – στ΄ αλήθεια, αφού όλα αυτά απλώθηκαν και γέμισαν το τραπέζι του αρχηγείου, απ΄ όπου σερβιριστήκαμε, κυριαρχώντας στην ανοιγμένη όρεξή μας με …γαλλική ευγένεια!
• η κ. Λ. Γριτσοπούλου, Φιλόλογος, που μας επεφύλαξε στιγμές εκπαιδευτικού παιχνιδιού αλλά και νυχτερινής περιπέτειας και, βέβαια,
• η Λυκειάρχης μας κ. Επ. Μιχαηλίδου, Φιλόλογος, που μας υποδέχτηκε θερμά και μας ξενάγησε με τον πληθωρικό της λόγο στον Πόρο.

Παράλληλα προς τα καθαρώς μορφωτικά, για την πνευματική τροφοδοσία των κατασκηνωτών, τη βίωση της εσωτερικής εν Χριστώ ζωής και την τόνωση του αγωνιστικού φρονήματος μέσα στην Κοινωνία, εποικοδομητικά και αποτελεσματικά συνέβαλαν:
– η πρωινή και βραδινή προσευχή στην όμορφη ύπαιθρο
– η μελέτη της Αγ. Γραφής με την ανάπτυξη και αποτύπωση των πρωινών Αγιογραφικών Συνθημάτων
– ομιλίες με παρουσίαση και σχολιασμό γεγονότων της επικαιρότητας, όπως του θανάτου του ειδώλου της ποπ Μάικλ Τζάκσον, της εξέλιξης του πολιτικού μεγιστάνα Σ. Μπερλουσκόνι, της έξαρσης του μοντερνισμού στις μέρες μας κ.ά.
– η Θ. Λατρεία και η προσέλευση στα ι. Μυστήρια της ι. Εξομολογήσεως και της Θ. Κοινωνίας
– η ώρα ειλικρίνειας και οι συζητήσεις προβληματισμού.

Στα Κατασκηνωτικά Σεμινάρια Κοριτσιών είχαμε για δεύτερη φορά φέτος τη χαρά να είναι μαζί μας και 15 κορίτσια απ΄ τη Σερβία, με δυο εκλεκτές δασκάλες τους, τη δ. Σάνια Δαμιάνοβιτς, Φιλόλογο Αγγλικών και Σουηδικών, και την πρεσβ. Μπόζανα Τόμιτς, Θεολόγο. Στη διάρκεια της κοινής μας ζωής γνωρίσαμε στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας της φίλης χώρας, ενώ αυτό που σίγουρα μας συνέδεε ήταν η ορθόδοξη πίστη μας. Τα Σερβόπουλα γνώρισαν τη χριστιανική κατασκηνωτική ζωή, επισκέφτηκαν μέρη της πατρίδας μας και έκαναν μπάνια, τα οποία δεν χόρταιναν αφού στην πατρίδα τους τα στερούνται. Μας άφησαν έκπληκτες με την ευκολία που έμαθαν να τραγουδούν στα ελληνικά τα κατασκηνωτικά μας τραγούδια! Αποχωρώντας μας έγραψαν τις εντυπώσεις τους, τις οποίες η δ. Σάνια «συνόψισε» σε ένα μικρό κείμενο, γραμμένο με το κυριλλικό αλφάβητο αλλά και στα αγγλικά, στο οποίο εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και την επιθυμία να ξαναέρθουν στην Κατασκήνωσή μας.