Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΠΡΩΙΝΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

(Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009)

«Τύπος γίνου των πιστών» (Α΄ Τιμ. δ, 12)

 

 Αγαπητά μας παιδιά,

 

Η προσπάθεια και ο αγώνας για να είμαστε ευσεβείς χριστιανοί, μας ωφελούν πολύ, τόσο σ’ αυτή τη ζωή, γιατί ζούμε με ειρήνη, αγάπη και χαρά πνευματική, όσο και στη μέλλουσα ζωή, που εκεί θα απολαύσουμε την ευτυχία στην ουράνια Βασιλεία του Θεού.
 Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και μεις, υπογραμμίζει ο Απόστολος Παύλος, κοπιάζουμε και δεχόμαστε κοροϊδίες και ειρωνείες πως είμαστε δήθεν ανόητοι, επειδή έχουμε στηρίξει τις ελπίδες μας στο Θεό της αγάπης που είναι ο Σωτήρας όλων των πιστών ανθρώπων.
 Με το κύρος που έχεις, γράφει ο Απόστολος Παύλος στο νεαρό μαθητή του, ζεις την ενάρετη ζωή σα να είσαι ηλικιωμένος και ώριμος. Γίνε παράδειγμα στους πιστούς με τα λόγια σου και με τη συμπεριφορά σου. Και στις συναναστροφές σου να στηρίξεις τους ανθρώπους στην πνευματική ζωή. Να είσαι συ το υπόδειγμα της αγνής και ενάρετης ζωής. Με ένα λόγο: «Τύπος γίνου των πιστών».

•••

 Αυτή τη σύσταση ο Απόστολος δεν την απευθύνει μόνο στον μαθητή του αλλά, δια μέσου της Καινής Διαθήκης, απευθύνεται σήμερα και σε όλους εμάς. Συνεπώς, παιδιά, την απευθύνει και σε σας προσωπικά στην καθεμιά σας. Σας λέει ο Χριστός μας με τη γλώσσα του Αποστόλου Του: Προσέξτε, τώρα που, μετά από πολλές μέρες εδώ στην Κατασκήνωση, διδαχθήκατε αρκετά μαθήματα χριστιανικού ήθους και συμπεριφοράς και που στην πράξη μάθατε, πως πρέπει να ζει ο νέος και η νέα ζωή αγνή, ζωή αγωνιστική ακόμη και μέσα σε μια κοινωνία αποστασιασμένη και βουτηγμένη στα αμαρτωλά πάθη.

•••

 Από τώρα λοιπόν χρεωνόσαστε τιμητικά να είσαστε υπόδειγμα ενάρετης ζωής μέσα στην οικογένειά σας, στους γνωστούς και φίλους, και γενικά στο περιβάλλον σας. Έχετε θάρρος, έχετε ομολογία χριστιανική, μη φοβείσθε, μη διστάζετε, μη ντρέπεστε. Παρουσίασε, καλό μας παιδί, σ’ όλους τον καλόν εαυτό σου «Τύπος γίνου των πιστών». Βεβαιωθείτε, ότι αυτό είναι το πιο καλό δώρο που παίρνετε από την εδώ φιλική μας συντροφιά. Αυτό είναι και το πιο καλό δώρο που έχετε να προσφέρετε στους δικούς σας.
 

Λοιπόν, με χαρούμενο πρόσωπο, με υπομονή και επιμονή στον καλό αγώνα, με σταθερότητα στη βίωσή σας την χριστιανική. Προχωρήστε. Έτσι, θα λάμπει η προσωπική ζωή σας μέσα στο περιβάλλον σας. Θα λάμπει σαν το λαμπερό φως που διαλύει το σκοτάδι, ναι, το σκοτάδι της αμαρτίας.
 Επαναλαμβάνουμε: Σταθερή στη μεγάλη σου απόφαση:
 

«Γίνου τύπος των πιστών».