Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Κοινωνική Υπηρεσία

Κοινωνική Υπηρεσία στα Εκπαιδευτήρια ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
 
Απο την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024 , λειτουργεί κοινωνική υπηρεσία εντός της σχολικής κοινότητας. Η κοινωνική λειτουργός, κα Ειρήνη Γιαλλουρίδου, επισκέπτεται 2 φορές τον μήνα το σχολείο μας και κατόπιν ραντεβού,  συναντά τους γονείς, που ενδιαφέρονται να κάνουν συμβουλευτική και να μοιραστούν τις προσωπικές ή οικογενειακές τους δυσκολίες.
Παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους γονείς, αλλά και σε όσους μαθητές ενδιαφέρονται να εξωτερικεύσουν τις οικο γενειακές και συνασθηματικές τους δυσκολίες, ώστε να πάρουν ενθάρρυνση ενδυνάμωση για να διαχειρισθούν αποτελεσματικά κρίσιμες και απρόβλεπτες καταστάσεις, που εμποδίζουν την φυσιολογική τους εξέλιξη και πρόοδο.
Με την ενεργή ακρόαση επικοινωνεί η κοινωνική λειτουργός αποτελεσματικά με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς καθώς και με την διεύθυνση του σχολείου, αξιολογεί τις ανάγκες και προσφέρεται η κατάλληλη στήριξη, προστατεύοντας τα δικαιώματα , την ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα. Ο ρόλος της κοινωνικής λειτουργού είναι διαμεσολαβητικός μεταξύ σχολείου και οικογένειας.
Εκτός της συμβουλευτικής καθοδήγησης, πραγματοποιούνται και ενημερωτικές ομιλίες στους γονείς κατά την διάρκεια του σχολικού έτους , με θέματα που αφορούν στην πρόληψη και προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής υγείας των μαθητών. Πχ  Εφηβεία, παιδική εγκληματικότητα κλπ.
Η κοινωνική υπηρεσία θα λειτουργήσει και την φετινή χρονιά και με βιωματικά σεμινάρια και ομάδες γονέων.
Η συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό μπορεί να διασφαλισθεί κατόπιν ατομικού ραντεβού, μετά από  επικοινωνία με την διεύθυνση του σχολείου.