Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Η ταυτότητά μας

Τα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος», στον Ισθμό της Κορίνθου, ιδρύθηκαν το 2005 (Γυμνάσιο και Λύκειο) ως ένα σύγχρονο σχολείο που στοχεύει στο να παρέχει στους εφήβους μαθητές της εποχής μας άρτια γνωσιολογική κατάρτιση και πνευματική καλλιέργεια θεμελιωμένη στις ελληνορθόδοξες αρχές της πατρίδας μας. Από το 2017 λειτουργούν Παιδικό Σταθμό, ενώ από το 2019 και Νηπιαγωγείο στο Κέντρο της Κορίνθου (Πυλαρινού 76, πεζόδρομος).

Τα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» είναι δημιούργημα του Συλλόγου «Κοινωνική Προσπάθεια», συλλόγου κοινωφελούς, που εδρεύει στην Αθήνα και έχει ήδη συμπληρώσει 30ετή δράση και προσφορά στην κοινωνία μας και ειδικότερα στη νεολαία. Μέχρι σήμερα ο Σύλλογος λειτουργεί τακτικές συναντήσεις πνευματικής κατάρτισης νέων και ενηλίκων· διενεργεί διαλέξεις και ημερίδες με αξιόλογα θέματα· έχει εκδώσει τα περιοδικά «Κοινωνικές Τομές», «Νεανική Αντίσταση» και «Πυρσός», με σύνολο 8.000 σελίδων και αναγνωρισμένο ρόλο στα σύγχρονα πνευματικά πράγματα· έχει πραγματοποιήσει εκδόσεις γνωστών έργων, όπως ο «Αγωνιστικός Ανθρωπισμός» του Προέδρου των Ομοτίμων Καθηγητών του Παν/μίου Αθηνών Γ. Μποζώνη, η «Κοινωνική Πρόνοια και Βυζαντινή Φιλανθρωπία», του διακεκριμένου Καθηγητή Παν/μίου π. Δ. Κωνσταντέλλου, «Το πρόβλημα του θεσμού της ιδιοκτησίας» του Καθηγητή – Συγγραφέα Ν. Θ. Μπουγάτσου, διηγήματα της συγγραφέως παιδικών βιβλίων και Καθηγήτριας Παν/μίου Αγγ. Νικολοπούλου· ασκεί προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο· έχει φιλοξενήσει στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της χιλιάδες παιδιά και νέους· λειτουργεί Κατασκηνωτικά Σεμινάρια· και τελευταία, ανέλαβε σημαντικό παιδευτικό έργο με τη σύσταση των εν λόγω Εκπαιδευτηρίων.

Η έξαρση των ποικίλων (κατεξοχήν πνευματικών και ηθικών) κινδύνων που απειλούν κυρίως τη νεότητα μάς ώθησε να δημιουργήσουμε ένα υγιές σχολικό περιβάλλον. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε στους μαθητές μας γνήσια πρότυπα και να τους καθοδηγήσουμε συστηματικά και με αγάπη στην ανάπτυξη κατά το δυνατόν ολοκληρωμένης προσωπικότητας, στη συνειδητή ελευθερία, στην εσωτερική πειθαρχία, στην αλληλεγγύη, στην εργατικότητα, στη μάθηση και στη γνώση.

Τα Εκπαιδευτήριά μας λειτουργούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους μέσα σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα ενός ιδεώδους ανοιχτού φυσικού χώρου.

Οι ευάερες και ευήλιες αίθουσες και τα εργαστήριά τους, ο μεγάλος αύλειος χώρος τους και ο επιμελημένος σχολικός βοτανικός κήπος τους εξασφαλίζουν στους μαθητές τους ιδανικές συνθήκες φοίτησης.

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό, επιλεγμένο με κριτήρια το ήθος, τα επιστημονικά προσόντα, την εκπαιδευτική πείρα και το ενδιαφέρον για το παιδί του σήμερα, επιτελεί το υψηλό λειτούργημά του με αξιέπαινο ζήλο και συνέπεια και πετυχαίνει να μεταδώσει στους μαθητές τις αρχές και το πνεύμα των Εκπαιδευτηρίων μας και να τους εξοπλίσει με τη γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες ζωής.

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται με επιλεγμένες διδακτικές μεθόδους. Έχει φροντιστηριακό χαρακτήρα, που συμπληρώνεται καθημερινά με ενισχυτική διδασκαλία και υποστηρίζεται από το διδακτικό υλικό που εκπονούν οι καθηγητές μας και από τον σύγχρονο εξοπλισμό των εργαστηρίων μας.
Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές μας να γίνουν κάτοχοι διπλωμάτων στη χρήση των Η/Υ, καθώς και στη γνώση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας.

Σημαντική θέση στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα έχει η περιβαλλοντική εκπαίδευση· η Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου μας έχει αξιόλογη και αναγνωρισμένη δράση. Παράλληλα, οι μαθητές μας ασχολούνται με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με τις οποίες καλλιεργούνται πολύπλευρα και ψυχαγωγούνται.

Θαυμάσια ευκαιρία και μέσον για την εξάσκηση των μαθητών μας στο γραπτό λόγο αλλά και στην ενημέρωση και την άσκηση κριτικής σε εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα αποτελεί η έκδοση 36 μέχρι σήμερα εικοσασέλιδων τευχών του μαθητικού και νεανικού περιοδικού των Εκπαιδευτηρίων μας «Ο ΠΥΡΣΟΣ». Η προσπάθεια αυτή τιμάται με επαινετικά σχόλια από ανθρώπους του πνεύματος και παράγοντες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, όπως από τον Μακαρ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, τον σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου και άλλους Μητροπολίτες, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Εκπαιδευτικούς Συμβούλους, εκπαιδευτικούς και άλλους επιστήμονες (βλ. Γνώμες).

Τα Εκπαιδευτήριά μας έρχονται ως αρωγός της ελληνικής οικογένειας, που σήμερα βάλλεται όσο ποτέ άλλοτε. Προωθούμε συστηματικά την τακτική επικοινωνία και την ουσιαστική συνεργασία με τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών μας σχετικά με τη μαθησιακή και συνολική ανάπτυξη του παιδιού. Το μέλημα για τη χάραξη κοινής πορείας και πλεύσης μεταξύ Σχολείου και Οικογένειας, που προσφέρει τα μέγιστα στην ορθή διαπαιδαγώγηση και ανάπτυξη του παιδιού, αποτέλεσε το κύριο κίνητρό μας για την έκδοση κάθε μήνα, από τον Φεβρουάριο του 2009, ιδιαίτερου περιοδικού για τους Γονείς με τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ» και άρθρα για την οικογένεια, την παιδεία και την πατρίδα. Οι «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ» (όπως και το περ. «Ο ΠΥΡΣΟΣ») προσφέρονται δωρεάν στη σχολική μας κοινότητα και αποστέλλονται ταχυδρομικά  σε αριθμό παραληπτών.