Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Αγιασμός νέου σχολικού έτους

Τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στα Εκπαιδευτήριά μας από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο.

Ο Σεβασμιότατος μετά το πέρας του Αγιασμού απευθύνθηκε στους μαθητές αναφερόμενος στο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνους και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους. Το χάσμα αυτό προκαλεί συχνά δυσκολίες στην επικοινωνία καθώς συμβαίνει να διαφοροποιείται το περιεχόμενο των λέξεων και να υπάρχουν παρανοήσεις και από τις δύο πλευρές. Ως παράδειγμα ανέφερε μια τάση της σύγχρονης μουσικής, στην οποία οι στίχοι των τραγουδιών αναφέρονται σε θέματα και πρακτικές που αντιβαίνουν στην παραδοσιακή έννοια της ηθικής της κοινωνίας μας και αποτυπώνουν μια εικόνα για τα ιδανικά της εποχής μας που φαίνεται διαστρεβλωμένη. Ωστόσο ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε στα παιδιά ότι το κήρυγμα του Ιησού Χριστού είναι ο λόγος της μόνης αλήθειας, που δεν επιδέχεται πολλαπλές εκδοχές και ερμηνείες και μπορεί να γαληνεύει τις ψυχές των ανθρώπων. Επισήμανε ότι σε ένα κόσμο που θέλει να αυτοαποκαλείται προοδευτικός και να χαρακτηρίζει τους πιστούς οπισθοδρομικούς κυριαρχεί ο τρόμος και η στέρηση των προσωπικών ελευθεριών ενώ ταυτόχρονα η τεχνητή νοημοσύνη τείνει να αντικαταστήσει την ανθρώπινη φύση. Προέτρεψε τους μαθητές να αφοσιωθούν στα μαθήματά τους αλλά πάντα κάτω από τη σκέπη του Θεού ώστε να μη χάσουν τον δρόμο τους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε αυτήν τον προσανατολισμό αρωγός θα σταθούν τα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κορίνθου, αφού ανανέωσε το ραντεβού του με τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων αποχώρηση και η τελετή έναρξης του σχολικού έτους έλαβε τέλος μετά και το απαραίτητο κέρασμα.