Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα

 Μέσα στον Νοέμβρη, μαζί με τα πρώτα κρύα ξεκίνησε και το φετινό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο σχολείο μας! Το κρύο δε μας αποθάρρυνε να συγκεντρωνόμαστε στην αυλή του σχολείου τις Παρασκευές το απόγευμα, μετά το πέρας των μαθημάτων και να τραγουδάμε, να παίζουμε, να ασχολούμαστε με τη φροντίδα του βοτανικού μας κήπου, του μικρού χωραφιού μας και του θερμοκηπίου μας καθώς και να μαθαίνουμε για τα θεραπευτικά φυτά της χώρας μας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας ήταν απτόητοι, αφού ακόμη και με βροχή παρακαλούσαν να μη χαθούν οι ώρες τις Περιβαλλοντικής!

 

 Συνήθως ξεκινούσαμε τις συγκεντρώσεις μας με ένα τραγούδι και στη συνέχεια η διάθεση αυξανόταν παίζοντας ομαδικά παιχνίδια! Μετά το παιχνίδι ήταν η ώρα της … μελέτης! Κάθε φορά μελετούσαμε τις ιδιότητες κάποιου φυτού της Ελλάδας. Έτσι λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε για τις εντομοαπωθητικές ιδιότητες της λεβάντας, τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του αγριοτριαντάφυλλου, τις αντιμικροβιακές ιδιότητες της ρίγανης, την προστατευτική  δράση του ελληνικού τσαγιού του βουνού κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, τις ενυδατικές ιδιότητες της αλόης και άλλα… Μάλιστα παρασκευάσαμε με τη βοήθεια των μαθητριών μας στο εργαστήριο Ενυδατική κρέμα χεριών με αλόη και Ανθόνερο λεβάντας.

 

 Τον Μάρτιο μας δόθηκε η ευκαιρία να εκδράμουμε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου και οι μαθητές μας συμμετείχαν σε δραστηριότητες και παιχνίδι στο βουνό, που είχαν οργανωθεί από τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε Καστρίου. Το βροχερό και ομιχλώδες τοπίο εκείνης της ημέρας μαζί με τα ενδιαφέρονται παιχνίδι θα κάνουν αξέχαστη αυτή την εκδρομή στο κεδρόδασος του Καστρίου.

 Ίσως από τα καλύτερα της Περιβαλλοντικής Ομάδας είναι όταν μετά το σκάλισμα, το ξεχορτάριασμα, το πότισμα έρχονται και οι καρποί του κόπου μας. Έτσι λοιπόν μαθητές και καθηγητές είχαμε τη χαρά να παίρνουμε πού και πού δώρο στο σπίτι μας μαρούλια, κρεμμυδάκια και φρούτα από τον κήπο του σχολείου μας!

 

 Λίγο πριν τελειώσει η σχολική χρονιά και ξεκινήσουν οι εξετάσεις κάναμε τις τελευταίες μας συναντήσεις. Σε αυτές παίξαμε παιχνίδια με νερό για να δροσιστούμε, μιας και η ζέστη ήταν πλέον αισθητή και παραλάβαμε αναμνηστικά μπλουζάκια της Περιβαλλοντικής μας Ομάδας, για να μας θυμίζουν τις φετινές Περιβαλλοντικές μας συναντήσεις.

 

Άρτεμις Πυργιώτη