Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Η “Ιλιάδα του Ομήρου” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στις 25 Μαΐου 2022 είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχουμε ενεργά στην παρουσίαση της Όπερας “Ιλιάδα του Ομήρου” σε μουσική του κ. Παναγιώτη Καρούσου – με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και τη Διεύθυνση Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος  φεστιβάλ δημιουργικής έκφρασης “ΝΕΟΙ ΟΜΗΡΙΔΕΣ” 2021-2022 – με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής ΚΕ.ΠΑ.Π. του Δήμου Κορινθίων καθώς και επαγγελματιών τραγουδιστών του λυρικού θεάτρου.

Η χορωδία του Γυμνασίου μας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Γρηγόρη Κόντη, καθώς και η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου μας, με την επιμέλεια των φιλολόγων κ. Ανδρέα Κουτσόπουλου και κ. Μαρίας-Χριστίνας Ματσούκα, παρουσίασαν δρώμενα της Ιλιάδας και απέσπασαν ένθερμο χειροκρότημα του κοινού που είχε γεμίσει ασφυκτικά αυτό το ιστορικό θέατρο – στολίδι του Πειραιά.

Μετά το πέρας της παρουσίασης όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους και εξήραν την καθ’ ομολογίαν άριστη συνύπαρξη και συνεργασία των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών συμμετεχόντων. Η απήχηση δε ήταν τέτοια που έχει ήδη προγραμματιστεί η παράσταση να “ταξιδέψει” και σε άλλα μέρη της χώρας και όχι μόνο προς μεγάλη χαρά των μαθητών μας.