Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ   ΠΑΥΛΟΣ»

Η Α΄ και η Β΄ Λυκείου στα πλαίσια του Project παρακολουθεί ένα Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τις Α΄ Βοήθειες. Αφού ενημερώθηκε πολύ παραστατικά για το τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε (!) όταν χρειαστεί να παράσχουμε Α΄ Βοήθειες και αφού έμαθαν πώς πρέπει να είναι οργανωμένο το φαρμακείο του σπιτιού και του αυτοκινήτου μας, πήραν φόρα και καταπιάστηκαν να διπλώσουν και την «κουβέρτα νοσηλείας». Γρήγορα διαπίστωσαν τη δυσκολία του πράγματος. Πάντως δεν έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους και δηλώνουν πως σε επόμενο μάθημα θα πάρουν ακόμα και αίμα!..

Μετά το νέο έτος, το έχουν παρακάνει! Παίρνουν μια σύριγγα στο χέρι και …αλοίμονο στο πορτοκάλια που θα βρεθούνε μπροστά τους! Έμαθαν, λένε, να δίνουν Πρώτες Βοήθειες, να παίρνουν την πίεση και μάλιστα να κάνουν και ένεση. Τα πράγματα είναι σοβαρά! Αν τις δείτε, το καλό που σας θέλω: μη λιποθυμήσετε! Γιατί θα χρειαστεί πραγματικά να σας δώσουν τη βοήθειά τους… Και τότε, ποιος σας γλιτώνει!

Τα τελευταία νεά! Λίγες μέρες πριν το Πάσχα το κακό παράγινε. Έκαναν πρακτική πρώτα στους εαυτούς τους και μετά απευθύνθηκαν και στους καθηγητές (γιατί άραγε;). Μέτρηση της ομάδας αίματος. Τι έχετε: Α, Β, ΑΒ ή Ο; Θετικό ή αρνητικό; Τελικά και πολλοί συμμαθητές από άλλες τάξεις έσπευσαν και εμπιστεύτηκαν τους επίδοξους ιατρούς και νοσηλευτές!