Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΕΦΗΜ. ΜΕΓΑΡΩΝ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

Το περιοδικό «Ο ΠΥΡΣΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

 

 Τις μέρες αυτές έφτασε απρόσμενα στα χέρια μας ένα νεανικό, μαθητικό έντυπο, ιδιαίτερα επιμελημένο και από πλευράς εμφάνισης αλλά και από πλευράς περιεχομένου. Πρόκειται για το μαθητικό περιοδικό «Ο ΠΥΡΣΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» (Γυμνάσιο – Λύκειο), το οποίο κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Από τις 24 σελίδες του ξεπηδά μια αύρα ελπίδας για τα σπουδαία που μπορούν να πετύχουν οι μαθητές, όταν βρεθούν σε ένα περιβάλλον που θα τους αγκαλιάσει και θα τους εμπνεύσει.
 

Τα άρθρα που περιλαμβάνει αναφέρονται σε θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον όχι μόνο των μαθητών αλλά και των μεγαλύτερων αναγνωστών. Αναφέρουμε τα άρθρα για τη γλώσσα μας, για την παιδική λογοτεχνία, για το περιβάλλον, για εθνικά και κοινωνικά θέματα και τα επίκαιρα άρθρα για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ρ. Φεραίου και τα 150 χρόνια από την εκδημία του Δ. Σολωμού κ.ά. Πραγματικά χαίρεται κανείς την πνευματική δημιουργία των παιδιών, που αποδεικνύουν πως θέλουν να τοποθετούνται σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, σίγουρα με τη βοήθεια των άξιων, όπως φαίνεται, εκπαιδευτικών τους. Αλλά απολαμβάνει και τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια τους διαβάζοντας τα νέα τους στο δισέλιδο «Εκδηλώσεις χαράς και δημιουργίας», που ενημερώνει για την έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα του σχολείου τους.

 Συγχαίρουμε τα Εκπαιδευτήρια για τη σημαντική αυτή εκδοτική τους προσπάθεια, που –σημειωτέον- σκοπεύουν να γίνεται σε μηνιαία βάση, όπως ανακοινώνουν. Και αυτό το πνευματικό τους πόνημα μαρτυρεί το εκπαιδευτικό έργο ποιότητας που συντελούν στην τοπική μας κοινωνία ήδη με τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας τους. Ευχόμαστε σ΄ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» πάντα να πρωτοπορεί σε τέτοιες πνευματικές επιδόσεις.

(31-3-2007)