Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΜΕΡΟΠΗ Ν. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΜΟΤ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2010

 

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πενταετίας από την έναρξη της λειτουργίας των υπό την διεύθυνσιν του Αρχιμ. π. Χριστοδούλου Γ. Κωνσταντοπούλου Εκπαιδευτηρίων «Απ. Παύλος», μαζί με τις ευχές μου, σ΄ εσάς και τους άξιους συνεργάτες σας, για κάθε ευλογία και κάθε επιτυχία στο ωραίο έργο σας, θέλω να σας εκφράσω και τα θερμά μου συγχαρητήρια για την υψηλή ποιότητα των περιοδικών που εκδίδετε.

Το νεανικό και μαθητικό περιοδικό σας «Ο Πυρσός», με την πολύ καλαίσθητη έκδοση, έχει μια θαυμάσια ποικιλία θεμάτων που κάνουν την ανάγνωση πραγματικά ευχάριστη, αλλά και αποπνέουν μια ελπιδοφόρα αύρα ουσιαστικής παιδείας, στην πλήρη σημασία της. Σημαντικές, επίσης, οι περιγραφές των ίδιων των μαθητών σχετικά με τις διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις του σχολείου και οι συμμετοχές τους με τα ωραία κείμενα φιλολογικού περιεχομένου. Η μόνη πρόταση που θα είχα να κάνω, θα ήταν να υπήρχαν, σε κάθε τεύχος, και δύο-τρεις σελίδες με πολυτονικό κείμενο, σε μια προσπάθεια να μην αποξενώνονται εντελώς οι μαθητές από αυτήν τη μορφή της γλώσσας μας, η οποία επί αιώνες χρησιμοποιήθηκε και στην οποία είναι γραμμένα και όλα τα ιερά μας κείμενα.

Σας αξίζουν επίσης συγχαρητήρια για την επανέκδοση του περιοδικού «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ», που μας είχε πραγματικά λείψει. Τα κείμενα των πολύ αξιόλογων συνεργατών του περιοδικού αποτελούν μια πραγματική όαση για τους αναγνώστες.

 

Με εγκάρδια και πάλι συγχαρητήρια και με σεβασμό,
ΜΕΡΟΠΗ Ν. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ