Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΟΜΙΛΙΕΣ ΝΙΚ. ΣΠ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ

100_3614Επίσημη εκδήλωση οργάνωσαν τα Εκπαιδευτήριά μας στις 15/2 στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο των Μεγάρων. Η εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη παρουσίαση της Διεύθυνσης του Σχολείου κι ακολούθησε η ζωντανή και πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του συμβούλου μας κ. Νικ. Βούλγαρη, με θέμα: «Αθεϊσμός, άρνηση του ανθρώπου και των αξιών της ζωής», θέμα πολύ επίκαιρο μετά την πρόσφατη εκστρατεία αθεϊσμού στην Αγγλία. Ο ομιλητής ανέλυσε το φαινόμενο του αθεϊσμού, παρουσίασε την εξέλιξή του και επεσήμανε τους κινδύνους αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του από γονείς και εκπαιδευτικούς, αφού στόχος των αθεϊστών είμαστε κυρίως εμείς οι νέοι. Η ομιλία πλαισιώθηκε από την παρουσίαση στιγμών από τη σχολική μας ζωή και κυρίως της προσπάθειας που κάνουμε για την ολοένα βελτιούμενη σε ποιότητα έκδοση του περιοδικού μας «Ο Πυρσός». Το πολυπληθές ακροατήριο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκδήλωση, που προβλήθηκε και από τον τοπικό Τύπο.

(Φεβρουάριος 2009)

 boulgomilΣτη συνάντηση που είχαν οι γονείς μας για την Η εντατική προετοιμασία της γιορτής έμελλε να έχει ως επιβράβευση μια έκπληξη: την ζωντανή επίσκεψή μας εκεί στις 26 του μήνα. Όσα διαβάσαμε, όσα τραγουδήσαμε και μας ενέπνευσαν, θελήσαμε να τα δούμε από κοντά! Επισκεφτήκαμε τον Κήπο των Ηρώων και το Δημαρχείο – Πινακοθήκη της πόλης, όπου μας κατέλαβε συγκίνηση. Η δυνατή, ανεπανάληπτη ξενάγησή μας σε όλα τα μνημεία και τους ιστορικούς πίνακες θα μας μείνει αλησμόνητη. Και πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού είχαμε έναν θαυμάσιο ξεναγό, έναν αληθινό Μεσολογγίτη; Επόμενοι σταθμοί μας τα σπίτια του Κ. Παλαμά και του Χαρ. Τρικούπη. Μόνο αρκετές ώρες μετά καταλάβαμε ότι πεινάγαμε φοβερά. Το γεύμα μας το απολαύσαμε στη Λιμνοθάλασσα κι αφού χορτάσαμε, αρχίσαμε το τραγούδι και τους χορούς για να …χωνέψουμε. Γι΄ αυτή τη εκδρομή θα μιλάμε πολύ καιρό.παραλαβή της βαθμολογίας του Α΄ τριμήνου παρακολούθησαν την ομιλία του παιδαγωγικού Συμβούλου του Σχολείου μας κ. Νικ. Βούλγαρη. Το θέμα  του ήταν «Σύγχρονη Παιδαγωγία στο σταυροδρόμι των πολιτισμών». Ασφαλώς πολλά οφέλη αποκόμισαν. Απ΄ την πλευρά μας ικανοποιηθήκαμε και μεις που οι γονείς ήρθαν για λίγο στη θέση του «μαθητή», προκειμένου μάλιστα να παρακολουθήσουν ένα θέμα παιδαγωγικό και βαθυστόχαστο!

(Δεκέμβριος 2008)

boulgΗ εντατική προετοιμασία της γιορτής της 25ης Μαρτίου, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα το Μεσολόγγι, έμελλε να έχει ως επιβράβευση μια έκπληξη: την ζωντανή επίσκεψή μας εκεί στις 26 του μήνα. Όσα διαβάσαμε, όσα τραγουδήσαμε και μας ενέπνευσαν, θελήσαμε να τα δούμε από κοντά! Επισκεφτήκαμε τον Κήπο των Ηρώων και το Δημαρχείο – Πινακοθήκη της πόλης, όπου μας κατέλαβε συγκίνηση. Η δυνατή, ανεπανάληπτη ξενάγησή μας σε όλα τα μνημεία και τους ιστορικούς πίνακες θα μας μείνει αλησμόνητη. Και πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού είχαμε έναν θαυμάσιο ξεναγό, έναν αληθινό Μεσολογγίτη; Πρόκειται για τον κ. Νικ. Σπ. Βούλγαρη, Καθηγητή – Θεολόγο, τ. Δήμαρχο Μεσολογγίου, που μας έκανε την τιμή να αναλάβει ο ίδιος την ξενάγησή μας ακούραστα! Επόμενοι σταθμοί μας τα σπίτια του Κ. Παλαμά και του Χαρ. Τρικούπη. Μόνο αρκετές ώρες μετά καταλάβαμε ότι πεινάγαμε φοβερά. Το γεύμα μας το απολαύσαμε στη Λιμνοθάλασσα κι αφού χορτάσαμε, αρχίσαμε το τραγούδι και τους χορούς για να …χωνέψουμε. Γι΄ αυτή τη εκδρομή θα μιλάμε πολύ καιρό.

(Μάρτιος 2008)