Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΝ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΓΙΑΝ. Δ. ΜΠΑΡΤΖΗΣ

  1.Απόσπασμα από την Εγκύκλιο (1/2/2008) του Σχολικού Συμβούλου ΠΕΝ. Κορινθίας και του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών – Συγγραφέα κ. Γιάννη Δ. Μπάρτζη, προς τις/τους κ.κ. Δ/ντές, Δ/ντριες, Προϊσταμένους και Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της 1ης Περιφέρειας Ν. Κορινθίας:)

 

«Κι όταν ο Επίσκοπος Κορίνθου κ. Διονύσιος, απευθύνθηκε προς τη μαθητιώσα νεολαία με τη φράση «παιδιά μου…», ένιωσα πάρα πολύ άσχημα, βλέποντας τριγύρω αρκετούς συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, ελάχιστους εν ενεργεία συναδέλφους, τους Δ/ντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από μαθητές… μόνο παιδιά του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Απόστολος Παύλος», τα οποία με τη συντεταγμένη, σώφρονα, ώριμη και πολιτισμένη παρουσία τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας και μέχρι πέρατος των ομιλιών και της αρτοκλασίας, έσωσαν την τιμή της τοπικής μας εκπαιδευτικής κοινότητας.
 Μου δίνεται μάλιστα τώρα η ευκαιρία να εκφράσω δημοσίως τον έπαινό μου, τόσο προς τα παιδιά αυτά όσο και προς τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν».

 

 2. Απόσπασμα από υπηρεσιακό έγγραφο του Σχολικού Συμβούλου Π. Ε. Ν. Κορινθίας και του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών – Συγγραφέα κ. Γιάννη Δ. Μπάρτζη:

 

ΠΡΟΣ
τους μαθητές και μαθήτριες
των Εκπ/ρίων «Απόστολος Παύλος»,
τις καθηγήτριες και τους καθηγητές τους
και τη Δ/νση του Σχολείου

 

(Κοινοποίηση: Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου)

 

ΘΕΜΑ: Έκδοση μαθητικού περιοδικού «Ο ΠΥΡΣΟΣ»

 

       Φίλες και φίλοι, μαθήτριες και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Κορίνθου «Απόστολος Παύλος»,
 Με ξεχωριστή χαρά διαβάζω τακτικά το περιοδικό σας που έχει τίτλο «ΠΥΡΣΟΣ». Ήδη, όπως βλέπω, με το τεύχος Δεκεμβρίου 2008 ολοκληρώσατε το δεύτερο τόμο σας και συνεχίζετε με θαυμαστό μεράκι την έκδοσή του.
 Τα άρθρα και οι εργασίες που δημοσιεύετε στις σελίδες του φανερώνουν την αξιοσύνη και τη ζωντάνια σας καθώς και το σταθερό προσανατολισμό σας προς τις αξίες της ορθοδοξίας, την ελληνικότητα και τα ανθρωπιστικά ιδανικά.
 Ο «Πυρσός» είναι ο καθρέφτης του δυναμισμού, της πρωτοβουλίας και του ήθους σας, είναι το τρόπαιο και το σύμβολο του σχολείου σας. Είναι μια σπουδαία προσπάθεια, που αξίζει και πρέπει να τη στηρίξετε και να τη συνεχίσετε όλες και όλοι σας με αγάπη και φροντίδα, αλλά και να την αγκαλιάσετε εσείς τα παιδιά και να την εξελίξετε, δημοσιεύοντας όλο και περισσότερες δικές σας εργασίες.
 Φυλάξτε τα τεύχη του «Πυρσού» σας ως θησαυρό μνήμης και ομορφιάς της πιο ωραίας εποχής της ζωής σας.
 

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,
Για την υψηλή ποιότητα των κειμένων και των εικόνων του περιοδικούς σας, σας εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια!
 

Κυρία Διευθύντρια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» Ισθμού Κορίνθου, δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου για την έκδοση του μαθητικού περιοδικού «Ο ΠΥΡΣΟΣ». Μαζί με τα συγχαρητήριά μου διαβιβάστε, παρακαλώ, στα παιδιά του Σχολείου και στους γονείς και κηδεμόνες τους, τις εγκάρδιες ευχές μου για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΑΓΑΠΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ και ΠΡΟΟΔΟ.
 
Με εκτίμηση,
Γιάννης Δ. Μπάρτζης,
Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε.
και του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών – Συγγραφέας