Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ 2024 

«Υπάρχουν Επαγγέλματα του Μέλλοντος;» 

«Ποιες εξειδικεύσεις μου ανοίγουν δρόμους στη μελλοντική αγορά εργασίας;» 

«Πόση ώρα μπορεί να έχει το κινητό ανοιχτό μεσοβδόμαδα;» 

«Γιατί δεν πρέπει να κλείσω τα social media μου όταν δίνω Πανελλήνιες;» 

«Μπορώ και να διαβάζω και να βγαίνω;» 

 Τα Εκπαιδευτήρια «Αποστόλος Παύλος» στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων τους διοργάνωσε σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (www.labora.gr).   

Ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας, συγγραφέας και ιδρυτής της LABORAΤο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/02/2024, στις 12:00 στο χώρο των  Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» στην Κόρινθο.  Το διαδραστικό σεμινάριο είχε σκοπό να ενημερώσει μαθητές και γονείς για όλες τις νέες αλλαγές που συντελούνται καθημερινά στην αγορά εργασίας και τις επιστήμες, ώστε να επιλέξουν με σωστό τρόπο τις σπουδές μας. 

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που μας προσφέρει το σύστημα του Λυκείου αλλά και γενικότερα αναλύθηκαν οι ευκαιρίες για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος, αντλώντας δεδομένα από την επιστημονική μέθοδο της επιστημονικής ομάδας της LABORA για την αποδοτική μελέτη, οι μαθητές και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν νέους τρόπους επικοινωνίας αλλά και αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και μελέτης.