Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Επίσκεψη στην έκθεση Life in Space

Επίσκεψη στην έκθεση  Life in Space

 

   Στις 31 Οκτωβρίου, με αφορμή την πρώτη έκθεση αστρονομίας στην Ελλάδα, επισκεφθήκαμε το Γουδί στο Ολυμπιακό Χωριό.

Κατά τη μεταφορά μας με το λεωφορείο παίξαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι γνώσεων αστρονομίας, το οποίο μας κράτησε σε εγρήγορση. Όταν φτάσαμε στο τόπο της έκθεσης καθίσαμε στην καφετέρια όπου φάγαμε και ξεκουραστήκαμε. Μετά από μια μικρή αναμονή βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες σε κάποιες αφίσες που απεικόνιζαν σημαντικές στιγμές της αστρονομίας.

Έπειτα άρχισε η ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο. Κατά τη διάρκειά της μπορέσαμε να θαυμάσουμε διάφορα αντικείμενα σχετικά με το διάστημα. Όμως κάποια τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Αυτά ήταν, το σκάφος με το οποίο ο Γιούρι Γκαγκάριν έκανε το γύρο της Σελήνης, η αληθινή πέτρα από την Σελήνη που είχαμε την ευκαιρία να αγγίξουμε, η στολή του Νιλ Άρμστρονγκ αλλά και το σκάφος με το οποίο κατάφερε να πατήσει στο φεγγάρι.

Μετά τη λήξη της ξενάγησης ψωνίσαμε αναμνηστικά από το μαγαζί στην έξοδο. Στον γυρισμό συνεχίσαμε το παιχνίδι γνώσεων στο οποίο τελικά, νικητές αναδείχθηκαν τα κορίτσια. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα και διδακτική εξόρμηση.

«Οι σχολικοί ανταποκριτές»

                                  Αναστάσιος Παπαγεωργίου (Α΄ Γυμνασίου)

 

                                     Αθανάσιος Παπαϊωάννου (Α΄ Γυμνασίου)