Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

Εκπαιδευτήρια
"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Κορίνθου

ΕΦΗΜ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ»

Πυρφόροι επισκέπτες στο Μεσολόγγι !

 

 Την Τετάρτη 26 Μαρτίου επισκέφτηκε το Μεσολόγγι μια ομάδα νέων Κορινθίων Μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος», που έχουν την έδρα τους στον Ισθμό της Κορίνθου…

 Η επίσκεψη των μαθητών… είχε εκπαιδευτικό και σαφώς διδακτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα… Το ενδιαφέρον τους ήταν να γνωρίσουν οι Μαθητές και οι Μαθήτριες την ιστορία και τον ιδεόκοσμο του Μεσολογγίου.

 Παρακάλεσαν και ζήτησαν να ξεναγηθούν από τον δικό μας Καθηγητή και πρώην Δήμαρχο κ. Νίκο Βούλγαρη, ο οποίος πρόθυμα τους συνόδευσε σε όλους τους ιστορικούς χώρους της Πόλης και της Περιοχής, επί τρεις ώρες. Ευχάριστη ήταν η επίσκεψή του στον Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά. Τους καλοδέχτηκε και τους μίλησε πατρικά, μέσα σε θερμή ατμόσφαιρα. Δώρισε δε στον καθένα, σαν αναμνηστικό, το βιβλίο «Ο Ρωγών Ιωσήφ» και το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως. Τους προσέφερε γλυκίσματα και αναψυκτικά.
 

Η όλη παρουσία των επισκεπτών της Πόλης μας ήταν εντυπωσιακή. Θέλησαν να ακούσουν και να μάθουν πολλά. Συγκινημένοι έψαλαν μπροστά στον Τύμβο των Ηρώων, τραγούδησαν ηρωικά τραγούδι, μάζεψαν εντυπώσεις, περιηγήθηκαν την Πόλη, γευμάτισαν στην Τουρλίδα και αργά το απόγευμα αναχώρησαν για τον τόπο τους.

 Οι ωραίες σχολικές στολές των Μαθητών και Μαθητριών και τα φωτεινά και χαρούμενα πρόσωπά τους έδιναν την εντύπωση ότι κυκλοφορούσαν στο Μεσολόγγι κάποιοι «Πυρφόροι!!» νεολαίοι, υποσχόμενοι πολλά.
 Το πνεύμα και οι ευχές του Μεσολογγίου τους συνοδεύουν.

 

(5 – 4 – 2008)

 

 «Οι Μεσολογγίτες γνωρίζουν να τιμούν»

ΝΕΑΝΙΚΗ ΦΛΟΓΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Από Πυρφόρους επισκέπτες

 

 Πολλές φορές διάφοροι επισκέπτες εκφράστηκαν τιμητικά και με θαυμασμό για το Μεσολόγγι. Ήταν επίσημοι. Ήταν λόγιοι. Ήταν επιστήμονες. Ήταν σπουδαίοι κοινωνικοί παράγοντες. Ήταν ντόπιοι και ξένοι. Ήταν άγνωστοι και γνωστοί. Ήταν… ήταν… ήταν!.. Ήταν ακόμα επισκέπτες που ήρθαν, είδαν, έφυγαν, ξέχασαν!!.. Σπάνια καταγράφτηκαν Μεσολογγίτες, αν και επισκέπτες, για να δώσουν με το λόγο και τη φωνή τους τα πρέποντα για την Ιερά Πολιτεία του Έθνους, αυτήν που η λαϊκή μούσα την τραγούδησε «Κολυμβήθρα του Γένους».
 

Μια συντροφιά όμως νέων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου …αποδείχτηκαν εμπνευσμένοι προσκυνητές. Δικαίωσαν το χαρακτηρισμό που τους δώσαμε: «Πυρφόροι!!» νεολαίοι. Ήταν οι Μαθητές και οι Μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος», του Συλλόγου «Κοινωνική Προσπάθεια», που λειτουργούν στον Ισθμό της Κορίνθου… Τους εκδρομείς μαθητές είχε ξεναγήσει και δεξιωθεί ο δικός μας καθηγητής Θεολογίας κ. Νικόλαος Βούλγαρης. Αμέσως μετά την αναχώρησή τους από το Μεσολόγγι αφιέρωσαν το 14ο τεύχος του μαθητικού περιοδικού τους, με τίτλο «Ο ΠΥΡΣΟΣ», όχι μόνο στις εντυπώσεις και τα βιώματά τους από την επίσκεψή τους, αλλά και στον ιδεόκοσμο του Μεσολογγίου, τους προμάχους και πρωταγωνιστές του και το Φιλελληνισμό με τους Φιλέλληνες. Αποδίδοντες ελάχιστη τιμή στους νέους που τίμησαν και τιμούν το Μεσολόγγι με τη φλογοβολιά τους, παρουσιάζουμε στη φωτογραφία το νεανικό και Μαθητικό περιοδικό «Ο ΠΥΡΣΟΣ», με το αφιέρωμά του στο Μεσολόγγι.

(19 – 4 – 2008)